Érdekességek

Német orvhorgászokat fogtak a halőrök!

- Hirdetés

Hazánkban egyre nagyobb méreteket ölt az orvhorgászat, sajnos nem hogy csökkenne az orvhorgászok száma, hanem nő, és nem csak magyar, hanem már német orvhorgászok is fosztogatják vizeinket, a halőrök résen voltak.

Bűnösnek találta a bíróság azt a német állampolgárt, akit 2017 nyarán értek tetten halőreink Balatonbogláron, és amikor az általa korábban elhelyezett angolnafogó varsát ellenőrizte. S. Thomast orvhalászatért 120 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a Fonyódi Járásbíróság.

A férfi és barátja egy vízparti magáningatlanról futott ki sötétedés után egy elektromos motorral szerelt csónakkal és célirányosan a parttól mintegy 500 méterre lévő varsákhoz kormányozta a járművet. A vádlott a varsák felhúzásával, ellenőrzésével, majd a azok ismételt lerakásával halfogásra irányuló tevékenységet végzett.

A késő esti halőri ellenőrzést követően került elő az összesen 18 méternyi varsa, melynek méreteiből és szembőségéből arra lehet következtetni, hogy angolnát szerettek volna fogni segítségükkel.

Az időközben kiérkező rendőrök a házkutatás során a bérelt nyaralóban egy vadonatúj, Németországból származó halfüstölőt találtak melyet bizony feltehetően remélt zsákmány feldolgozása után állítottak volna használatba.

 

A büntetés igen csekélynek tűnik sajnos, és félő, hogy nem tartja majd őket vissza attól, hogy jövőre is meglátogassák hazánk vizeit, és lehet akkor már már nem csak a Balaton környékét veszik célba.

 

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Forrás: balatonihal.hu