Hírek

Nevezés konyhakertek versenyére!

- Hirdetés

Április végéig csatlakozhatnak a települések Magyarország legszebb konyhakertjei címért kiírt országos vetélkedőhöz. A kertápolás az idén kiegészül a táji sajátosságokkal is rendelkező, illetve saját megőrzésű régi növényfajták kertbéli gyarapításával, közölte Kovács Szilvia, aki a nagy verseny ötletgazdája, Karcag alpolgármestere az MTI-vel.

2019-ben azt szeretnénk, ha minél több településen a legszebb konyhakertek helyi versenyeinek aktuális megrendezésekor összegyűjtenék azokat a kertművelőket is, akik gondosan, szeretettel ápolják kertjeiket és még-e tudáskincs birtokában vannak.

Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől, idős ismerőseiktől tanultak, vagy például olyan egyéni módszereket alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget-gyümölcsöt termesztenek, mondta.

Az országos programigazgató tájékoztatása szerint versenyhez csatlakozhatnak a határon túli települések is. Az önkormányzatok, az óvodák és az iskolák kertjeit közösségi kategóriában lehet nevezni, ezeket már külön jutalmazzák majd.

Az országos programhoz csatlakozási szándéknyilatkozat és a program tájékoztató anyagai a www.alegszebbkonyhakertek.hu weboldalról tölthetők le.

A legszebb konyhakertek programot először 2012-ben Karcagon hirdették meg, az első felhívásra 22 jelentkezés érkezett, 2018-ban már 370 település több mint 11 ezer kertművelője vett részt a versenyben.

Forrás: MTI-Eco