Hírek

Nyakunkon a koronavírus második hulláma!

- Hirdetés

Bizony, nyakunkon a koronavírus második hulláma, vagy talán az első éledt újra? Hát, ezt bizony a világ professzorai, neves kutatói is csak találgatják, mint az okokat is, s azt hogy amit októberre jeleztek, miért következett be világszerte már most júliusban.

Lehetne itt firtatni, hogy kinek a felelőssége, a kormányok helytelen óvintézkedései, és vagy az emberek felelőtlen viselkedése, de az is elképzelhető, s hogy a vírus amúgy is új erőre kapott volna.

Ahány ország, annyi szokás mindenütt másképp próbálták kezelni a járványt, volt ahol enyhébb figyelemfelhívásokkal, van ahol kemény intézkedésekkel próbáltak úrrá lenni a rohamosan terjedő járványt, utóbbira példa Szerbia, ahol teljes kijárási tilalmat valós kijárási tilalmat vezettek be, de az adatokból kiderül, még ez sem volt jó megoldás.

Az, hogy a járvány új erőre kapott, nagymértékben köszönhető az emberek felelőtlen, s nemtörődöm viselkedésének, nem ám azért enyhítettek a korlátozásokon, és nem azért nyitották meg az országhatárokat, köztük hazánk is, hogy mindent szabad.

Ennek ellenére az emberek ezt pontosan így értelmezték, hiszen demokráciában nőttek fel, és minél demokratikusabb országban nőttek fel, annál nagyobb bajt okoztak, és így járt az Egyesült Államok is, ahol az emberek kikérték maguknak a kijárási korlátozást s mert soha nem voltak négy fal közé zárva, és lehet látni, óriási árat fizettek érte, és még hol a vége?

Híradásokban lehet látni, hogy körülbelül 100 emberből 5 visel maszkot, s így nem kell csodálkozni hogy a járvány új erőre kapott, és már hazánk határain kopog, sőt, nagyon sok olyan határt is megnyitottunk, ahol még tombol a járvány, például Ukrajna, s akár Szerbia, senki nem érti, hogy miért pont Szerbia kapott beutazási engedélyt, és a többi balkáni ország pedig nem.

Visszatértek hazánkba már a vendégmunkások tízezrei is, akik szintén erősen fertőzött országokból is érkeztek és mivel lappangási idő alatt tünetmentes a vírus s megbízható teszt még nincs, így a betegség bizonyos stádiumában kimutathatatlan.

További nagy baj hogy egyre több a kétkedő, hogy egyáltalán létezik-e a vírus. Talán ez a felelőtlen emberi viselkedés egyik fő okozója az emberek azt gondolják hogy mi bajuk lehet, hát a kórházakban rögzített videókból kiindulva igen nagy bajuk lehet.

Egyre több ország ismét zárja határait, mert tanultak a történtekből, s vannak akik épp gazdasági, vagy turisztikai érdekek miatt még kivárnak, annak is ára lesz, nem kicsi.

Hazánk környező szomszédainál kivétel nélkül ismét berobbant a járvány, így csak idő kérdése mikor vezetik be újra az egyre szigorúbb szabályozásokat hazánkban is, s azért egy dolgot tehetünk, tartsuk be azt a 2 méter távolságot, és viseljük a szájmaszkot is ha nem akarjuk a Karácsonyt házi karanténban, és kijárási korlátozás mellett ünnepelni s ez csak rajtunk múlik embereken, vigyázzunk magunkra, és egymásra, s előzzük meg a baj.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.