Hírek

Nyilatkozott a tótkomlósi rally versenyző a tragédiáról!

- Hirdetés

Sokan sokfélét találgatnak az elmúlt hétvégén történt rally baleset kapcsán, megy a fejtegetés, és okolás, ezek jelentős részét nem szabad komolyan venni, kár találgatni, az igazat a versenyző tudhatja, s kamera elé állt, nyilatkozott a Blikknek a Tótkomlóson történtekről.

Elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy számtalan dolog okozhatta a balesetet, s így ezt még a rendőrség vizsgálja, egyszer sem biztos, hogy a versenyző tehetett a tragédiáról, számtalan befolyásoló tényező van, amit még ki kell vizsgálni, hogy valós képet kaphassunk a történtekről, annyi azonban talán kijelenthető, hogy a nézők nem álltak rossz helyen, és kanyarívben sem, s lássuk a nyilatkozatot, hogy a versenyző mit mond, és hogyan emlékszik a történtekre.

Egy tized másodperc volt az egész. Miután nekimentünk a padkának már nem tudtam irányítani a kocsit, kezdte a pilóta.

A rutinos versenyzőt megviselte a szerencsétlenség, és a feleségével, aki a navigátora, már 10 éve róják a köröket. A baleset mindkettejüket nagyon megviselte.

Nem tudom, hogyan fogjuk feldolgozni tette hozzá a sofőr. Nem hárítom, hanem vállalom a felelősséget, és mindenben a rendőrök rendelkezésére állok. Most viszont az a lényeg, hogy a sérültek felépüljenek!  sóhajtott.

Már megpróbáltam felvenni a kapcsolatot többek között a legsúlyosabban megsérült gyerek családjával is. Személyesen kérek bocsánatot az elgázolt kislánytól. Röstellem, ami történt, de az idő kerekét sajnos már nem tudom visszapörgetni, fűzte hozzá megtörten a férfi.

Rendkívül sajnálatos ami történt, de sajnos az autósport esetében benne van a pakliban a baleset, pilóták és nézők is vállalják a kockázatot, ha ilyen rendezvényen részt vesznek.

Orosháza mellett volt egy Rally pálya, azonban az már az “enyészeté lett”, pedig régebben versenyeket is rendeztek ott, azonban egy sajnálatos helikopterbaleset véget vetett a pálya további használatának, és de persze ezen kívül még számos tényező közrejátszott, hogy a pálya bezárásra került, az okokat csak éppen találgatni lehet, Tótkomlóson egyébként gyűjtést is szerveztek a sérültek javára.

Kívánunk az összes sérültnek mielőbbi felépülést, a hozzátartozóknak, és a versenyzőnek pedig azt, hogy mielőbb túlessenek ezen a traumán. (szerk)

Forrás: idojosdas.hu