Mezőgazdaság

Nyugatról ismét jön a hó, és fagyott eső

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. március 05., hétfő • 07:12 Nyugatról ismét jön a hó, és fagyott eső

-- Hirdetés

Az enyhébb idő lassan a Kárpát-medencébe is beköszönt, hétfőn délnyugat felől viszont fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Egy mediterrán ciklon húzódik térségünk fölé és késő délutántól már csapadékra is számíthatunk: hó, havas eső, eső, fagyott eső, kis valószínűséggel ónos eső is eshet.

Délelőtt a Dunántúl kivételével mindenhol, legtovább az északkeleti harmadban lehet (szűrt) napsütésre számítani, ezt követően délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Késő délutánig számottevő csapadék nem várható, majd a Dunántúl nyugati részén egyre többfelé valószínű eső, havas eső, az Alpokalján néhány centiméter hó, de főleg a délnyugati határ környékén néhol ónos eső sem kizárt.

Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint

kiemelten az Alpokalján, illetve a Dunántúli-középhegységben a havazásnak van nagyobb esélye, ott kb. lepel-6 cm friss hó becsülhető. Napközben síkvidéken olvadás várható.

A keleties szelet napközben mérsékelt, élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között várható, a keleti határnál lesz enyhébb az idő. Este -2, +3 fok közé hűlhet le a levegő.

Este és éjszaka dél felől újabb csapadékhullám érkezik, melyből az északkeleti tájakat kivéve mindenhol várható eső, a Dunántúlon, Duna-Tisza közén havas eső is, de a nyugati megyékben néhol ónos eső, a magasabb részeken havazás is lehet. A hőmérséklet késő este és hajnalban is -2, +2 fok körül alakul.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig

Az időszak nagy részén sok lesz a felhő, pénteken valószínű több napsütés. Kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen számíthatunk esőre, kedden még vegyes halmazállapotú csapadék is lehet.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>