Érdekességek

Ökoturisztikai fejlesztések indultak a Mecsekben és a Dráva mentén

- Hirdetés
0 SharesTermészetvédelem

Ökoturisztikai fejlesztések indultak a Mecsekben és a Dráva mentén2018.03.29

-- Hirdetés

A Mecsekben és a Dráva mentén idén és jövőre több jelentős fejlesztés is megvalósul, melyek közvetlenül vagy közvetve elősegítik a térség turisztikai kínálatának fejlődését.

A Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatósága az Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020 pályázat „A természeti és kulturális örökség védelme és fejlesztése, ill. megőrzése” befektetési prioritáson belül jelentős fejlesztéseket valósít meg horvátországi partner szervezetekkel együttműködve, három fő helyszínen.
Az igazgatóság felújítja az Abaligeten található Denevérmúzeum épületét és annak közvetlen környezetét. Az épület korszerűsítése mellett megújul a jelenlegi, denevérek világát bemutató szakmai kiállítás.
A Jakab-hegyi pálos kolostor romjainak állagmegóvása érdekében is lépéseket tett a nemzeti park: többek között víztaszító, vízzáró anyagok felhasználásával konzerválják a meglévő falmaradványokat, elősegítve Magyarország e különleges régészeti, műemléki és turisztikai értékének hosszú távú fennmaradását.
Az Ős-Dráva Látogatóközpontban a kerékpáros és vízi turizmus infrastruktúráját is fejleszti a nemzeti park igazgatósága: az innováció a kerékpárok, kenuk/kajakok könnyebb tárolását, illetve a fekete-vízi kenutúrák biztonságosabb és egyszerűbb lebonyolítását teszi lehetővé. Fontos szempont, hogy minden korosztály számára látogatóbarát infrastruktúra épüljön ki, emellett projektpartnerekkel együttműködve szabadtéri művészeti alkotások épülnek.
A projekt ismertetése, illetve az eredmények bemutatása érdekében több kiadvány is készül magyar, angol, horvát nyelven. A kiadvány bemutatja a természeti értékeket, a megújult szolgáltatásokat és az újonnan létrejött land art alkotásokat. Tájékoztató kiadványok is elérhetőek lesznek, kerékpár-turisztikai térképek és szórólapok is készülnek, valamint egy képeslapsorozat a Dráva menti régi receptekkel.
Az új fejlesztéseket négy tanulmányút keretében mutatják be a különböző célcsoportok (utazási irodák, pedagógusok) számára.

Forrás: Erdőzúgás

Fotó: Wikipédia-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>