-Hirdetés-

Ónos eső, majd havazás érkezik Békés, és Csongrád megyébe péntek éjszaka!

A várakozásoknak megfelelően pénteken jelentős havazás érintette Békés, és Csongrád megye térségét, azonban még nincsen vége, újabb jelentős csapadékzóna érkezik, lássuk mi várható?

A mai nap -1 fokon tetőztek a hőmérsékletek térségünkben, a déli órákban átmenetileg fagyott esőbe, helyenként ónos szitálásba váltott a csapadék halmazállapota.

A magasban már elkezdődött egy melegedési folyamat, hideg-meleg légrétegek keverednek, így a csapadék halmazállapota is ennek megfelelően váltakozik.

Az előttünk álló éjszaka több szakaszban érkeznek csapadékgócok Békés, és Csongrád megye térségébe, jelenleg havas eső jellemzi térségünket, azonban az éjféli órákhoz közeledve -3 fok alá süllyednek a hőmérsékletek, és újra havazás lesz jellemző, szombat reggelig újabb 3-4 cm friss hóréteggel számolhatunk.

A csapadékhullás a reggeli órákra szűnik, mérsékelt északkeleti légmozgás jellemzi továbbra is térségünket.

Szombaton felhős, egész nap fagyos időjárásra készülhetünk, és a reggeli órákban igen veszélyes út, és közlekedési viszonyokkal számolhatunk, nagyon óvatosan a közlekedéssel!

Vasárnap tisztul némileg az égbolt, azonban a hét utolsó napján ismét erősödik majd a lehűlés, említésre méltó enyhüléssel csak hétfőtől számolhatunk!

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

205 Shares