Friss időjárásjelentés

Ónos eső, majd viharos szél érkezhet Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

A kedd hajnali órákra a számításoknak megfelelően mér újabb, kisebb havazás érte el Békés, s Csongrád megye térségét, intenzívebb havazás is tapasztalható volt kisebb körzetekben, de 4 cm-t meghaladó friss hóréteg sehol sem alakult ki, az időjárás kissé enyhült, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

Békés megye keleti tájain még a kedd délelőtti órákban is szállingózott a hó s majd a csapadékzóna kelet felé elhagyta térségünket.

A mai napon már kissé fagypont felett alakulnak a hőmérsékletek és így az eddig lehullott hó olvadásnak indul, latyakosak, csúszósak lesznek főleg a mellékutak Békés, és Csongrád megye szerte.

Óriási hőkontraszt figyelhető meg hazánk két vége között s míg a Dunántúlon 6, addig északkeleten csak -6 fokot mutatnak a hőmérők.

Este újabb csapadékzóna éri el térségünket s az Északi középhegységben szerda reggelig akár 10 cm friss hó is lehullhat, míg Békés, és Csongrád megye területén havas eső, és akár ónos eső is előfordulhat ezért nagyon óvatosan a közlekedéssel a kedd esti, éjszakai órákban, járdákon, is útlefagyások keletkezhetnek, így elég egy rossz mozdulat, és könnyen bekövetkezhet a baj autósok, és gyalogosok esetében is.

Szerda hajnalban jelentősen megerősödik a délnyugati légmozgás, és jelentős enyhülés várható, s bizony az ilyen hirtelen bekövetkezett enyhülés még az egészséges emberi szervezetet is megviseli, szerdán már a délutáni órákban akár 7 fokot is elérhetik a napi maximumok, csütörtökön az enyhülés folytatódik, így akkor már akár 10 fok felett is tetőzhetnek a napi maximum értékek Békés, és Csongrád megye tájain.

A pénteki napon további jelentős enyhülés kezdődik, azonban viharossá fokozódik a légmozgás s bizony akár 70 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell, amik veszélyeztetik a közlekedést, és mert ilyen erejű széllökések vastagabb ágakat is leszakíthatnak, épületekben tehetnek kárt.

A további melegedésnek köszönhetően pénteken akár a 14-15 fokot is megközelíthetik a hőmérsékletek, s de a viharos légmozgás jelentősen rombolja majd hőérzetünket.

A hirtelen, és igen intenzív felmelegedés csak átmeneti szombaton jelentős eső érkezhet térségünkbe, és ismét egyre hidegebb légtömegek érkeznek már, így vasárnaptól újra havas eső, havazás érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe, a szél hétvégére mérséklődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares