-Hirdetés-

Órákon belül érkezik a csapadék, és a kellemetlen szél Békés, és Csongrád megyébe!

A várakozásoknak megfelelően az szerda éjszaka első felében átmenetileg kitisztult az égbolt térségünk felett, majd az éjféli órákat követően a felhők is megérkeztek, lássuk a folytatást!

Bizony a folytatást, mely egyáltalán nem biztató, északnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, a déli órákhoz közeledve először Békés, majd Csongrád megyében elered az eső, a kora délelőtti órákban a déli légmozgás is fokozatosan megélénkül, így igen kellemetlen délután vár ránk.

A reggeli órákban +3 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, a délutáni órákban csak +12 fokban bízhatunk, ez a szerdához képest 3-4 fokos visszaesés, és a déli órákban már élénk déli szél tovább rombolja majd hőérzetünket.

A szakaszos csapadékhullás kitart csütörtök késő estig, összességében 3-5 mm eső várható Békés, és Csongrád megye térségében.

A csütörtök esti órákra átmenetileg mérséklődik a szél, szakadozottabbá válik a felhőzet, péntek reggel kevés napsütésre is van látás, azonban örömünk nem tart majd sokáig.

Pénteken újabb csapadékzóna érkezik, az esti órákhoz közeledve újra erőre kap a déli szél, és egy összeáramlási zóna mentén egyre több zápor, valamint zivatar éli el Békés, és Csongrád megyét, akár kisebb jégeső is érintheti térségünket főleg a szombati napon.

Sajnos ez még nem a jéghegy csúcsa, időközben  a déli szél megerősödik, már-már viharossá fokozódik, a hőmérsékletek jelentősen visszaesnek a hét utolsó napján, akkor már csak 10 fokot mérhetünk, és egy markáns hidegfront is érkezik vasárnap, mely a hétvége második napját mossa el, szintén intenzívebb záporokkal, és helyenként zivatarokkal.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 196