-Hirdetés-

Órákon belül érkezik a hidegfront Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mai nap a várakozásoknak megfelelően a napsütés jegyében telt, a délutáni órákban egyre több felhőátvonulás volt tapasztalható, nem véletlenül, hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe.

Már a kertek alatt jár a hidegfront, így aki most indul útnak, esernyőt mindenképp tanácsos magával vinnie, a csapadékzóna érkezése a késő esti órákra tehető, és összességében Békés, és Csongrád megye területén a reggeli órákig 6-10 mm közötti eső valószínűsíthető.

Sajnos az eső már nagyon nem kellene, de tenni ellene nem tudunk, enyhe lesz a csütörtök éjszaka, a reggeli órákra mindössze 10 fokig süllyednek a hőmérsékletek.

Pénteken sajnos igen kellemetlen nappal számolhatunk, a front az ugyan elvonul, azonban mögötte érezhetően feltámad az északnyugati, majd északi szél, a hét utolsó munkanapján mindössze 16 fokon tetőznek a hőmérsékletek, de az igen élénk széltevékenységnek köszönhetően hőérzetünk 12 fok körül mozog majd.

A péntek déli órákhoz közeledve tisztul az égbolt, majd kisüt a nap, a szél egész nap kitartó lesz, meredeken emelkednek majd a légnyomásértékek, ami egyeseknél fejfájást okozhat.

Szombat hajnalban a mérséklődő szélnek, és a tovább tisztuló égboltnak köszönhetően kissé erős lesz az éjszakai lehűlés, ekkor 3 fokra ébredhetünk majd, a szombat egyébként mérsékelt felmelegedést, átmeneti felhősödést hoz majd jelentős csapadék nélkül, vasárnapra pedig visszatér a tavasz Békés, és Csongrád megyébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 249