-Hirdetés-

Órákon belül érkezik a mediterrán ciklon Békés, és Csongrád megyébe! Friss!

A mögöttünk álló éjszaka délnyugat felől fokozatosan vastagodni kezdett Békés, és Csongrád megye szerte a felhőzet, nem véletlenül elég komoly mediterrán ciklon érkezik, lássuk, mi várható?

Békés, és Csongrád megye szerte -1, -2 fok között szóródnak a hőmérsékletek, főleg lakott területen kívül foltokban köd képződött, óvatosan a közlekedéssel.

Pécs, Kaposvár térségében már igen intenzív hóesés tapasztalható, nem kell sokáig várni, a csapadékzóna órákon belül eléri először Csongrád, majd Békés megyét is, esernyőt nem árt magunkkal vinni.

Eleinte pozitív hőmérsékleti tartományok jellemzik majd térségünket, délutánra +3 fokig emelkednek a hőmérsékleti értékek, így a csapadék halmazállapota eleinte egyértelműen eső lesz, majd a délutáni órákban már inkább havas eső jellemzi Békés, és Csongrád megye térségét.

Ekkor az északkeleti légmozgás kissé megélénkül, és a kedd esti óráktól már Békés, és Csongrád megye szerte az addigi havas esőt havazás váltja, a hideg-meleg légrétegek találkozásának köszönhetően a csapadék halmazállapota váltakozni fog, de szerda reggelre néhány cm friss hóval számolhatunk térségünkben.

A lehulló hó kérészéletű lesz, szerdán még fehér lesz a táj, azonban csütörtöktől újabb melegedéssel számolhatunk térségünkben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

 

Shares 173