-Hirdetés-

Órákon belül érkezik az erős hidegfront Békés, és Csongrád megyébe, heves záporokkal, zivatarokkal! Részletek!

Eddig minden a várakozásoknak megfelelően alakult,a szombat délelőtti napsütés már a múlté, délutánra megérkezett Békés, és Csongrád megyébe a markáns hidegfront előfelhőzete, lássuk a folytatást!

A szeles időjárás ellenére +20 fokon tetőztek a hőmérsékletek térségünkben, a Duna-Tisza közén ki is alakult a reggel említett összeáramlási zóna, az előttünk álló órákat pedig már nem ússzuk meg szárazon.

Szerbia, valamint Horvátország térségében erősen labilissá vált a levegő, heves csapadékgócok képződnek, melyek 18-20 óra között el is érik először Csongrád majd Békés, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye térségét is.

Az esti, valamint késő esti órákban térségünkben több helyen számíthatunk intenzív időjárási jelenségekre, heves záporokra, felhőszakadásra, komoly zivatarokra, melyeket kisebb területeken apró szemű jég, és viharos erejű kifutószél kísérhet (65-70 km/h).

Óvatosan este, és éjszaka a közlekedéssel, egy-egy ilyen széllökés vastagabb ágakat szakíthat le, és akár villamosvezetékekben is kárt tehet.

A hajnali órákban az addigi erős déli légmozgást szintén erős, már-már viharos északnyugati váltja, a markáns hidegfront ekkor érkezik meg térségünkbe, és a vasárnap délelőtti órákban még újabb komoly csapadékra van kilátás, de zivatartevékenységre inkább a szombat esti, éjszakai órákban számíthatunk.

Összességében igen jelentős, 15-20 mm csapadék várható Békés, és Csongrád megye térségében, de lokálisan, kisebb területen akár 20-25 mm esővel is számolhatunk, Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 25 mm-t is meghaladhatja a lehulló csapadék mennyisége.

Vasárnap rövid idő alatt drasztikus lehűlés következik be, míg szombaton +20 fokon, addig vasárnap már csak +10 fokon tetőznek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, azonban az erős északnyugati légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk +5 fok körül mozog majd.

Említése méltó javulásra időjárásunkban csak keddtől van kilátás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Shares 243