Hírek

Óriási áremelés jön a benzinkutakon!

- Hirdetés

Ámokfutásba kezdtek az üzemanyag árak, ám de álmunkban sem gondoltuk, hogy eddig fajul a helyzet, s hogy ekkora áremelés jön, közeleg a nyár az üzemanyag árak akár rekordot dönthetnek, s lássuk is, hogy milyen mértékben emelkednek az árak.

A múlt heti jelentős benzinár emelést követően összesen +11 Ft/liter várhatóan újabb emeléseket fogunk látni már a gázolaj esetében is. Emelkedik az olaj ára sajnos, a héten 2%-al több a Brent hordónkénti ára, közelít a 68 dollárhoz.

Sajnos gyengülésnek indult a napokban a forint is, s a hét eleji 280 forintról mostanra 286 forintot is kell már fizetnünk 1 dollárért, ez 2%-os gyengülést jelent a forintot tekintve.

Nem áprilisi tréfa ez! A benzin literenkénti ára bruttó 9 forinttal emelkedik szerdán, ami másfél hét alatt összesen 20 forintos emelést jelent!

A gázolaj ára is emelkedik bruttó 5 forinttal literenként. Így az átlagár a benzin esetében már 386 forint, a gázolaj átlagára literenként 395 forint a hazai kutakon.

Sajnos a jövőt tekintve újabb áremelések várhatóak, aki teheti időben tankoljon fel, mert a nyári szezon elejére akár bőven 400 forint fölé kúszhat az üzemanyagok ára.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.