Hírek

Óriási áremelés várható a benzinkutakon!

- Hirdetés

A Mol nem viccel, dupla áremelés várható a benzinkutakon, az egyik szerdán, a másik pénteken, s sajnos így lassan egekbe szökik az üzemanyagok ára, közeleg a nyár, ez nagyon nem kedvező hír az autósoknak, és a nyaralóknak sem, lássuk, mennyi az annyi.

Az elős pofon szerdán érkezik, akkor 5 forinttal elemik a benzin, és a gázolaj árát, tudatta az MTI, s ezzel még nincs vége, hiszen pénteken újabb, jelentős áremelés várható a benzinkutakon, érdemes még most a kutakat célba venni, hogy legalább a pénteki áremelést megússzuk.

A változást követően a benzinnek az átlagára literenként 408 forintra, a gázolajé 416 forintra emelkedik. Az üzemanyag ára legutóbb május tizedikén, pénteken változott, és akkor a Mol 2 forinttal 403 forintra csökkentette a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára nem változott.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Ez péntekig érvényes, mert újabb jelentős áremelés jön a hét utolsó munkanapján.

Péntektől tovább emelkedik már a benzin ára, 4 forinttal literenként. A gázolaj átlagára a héten már nem változik. Így a benzin lassan utoléri a gázolaj átlagárát, 412 forint lesz, a gázolaj átlagára továbbra is 416 forint a hazai töltőállomásokon.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Forrás: MTI