Hírek

Óriási bajban a kórházak!

- Hirdetés

Nem kaptak jó hírt a kórházak a mai Kormányinfón, a kormány ugyanis még mindig nem hozott döntést az adósságállomány rendezéséről, megvan az esélye annak, hogy erre idén már nem kerül sor. Valójában a beszállítók lehetnek csalódottak.

Az egészségügyben évről évre is tetemes, 50-60 milliárd forintos adósság halmozódik fel a finanszírozási anomáliák miatt. Ez arra vezethető vissza, s hogy nincs összhangban a kórházakban nyújtott ellátások és az ahhoz biztosított költségvetési fedezet.

Több helyen nyújtanak fenntarthatatlan szolgáltatásokat, máshol az alapfeladatok ellátásához sem elég a pénz.

Az eddigi években a kormány rendre november táján rendezte az adósság java részét, és így elsősorban a hosszabb ideje meglévő adósságokat. Idén ilyen döntés még nem született sajnos és a mai Kormányinfón elhangzottak szerint lehet, hogy nem is fog.

Gulyás Gergely miniszter ezzel kapcsolatos kérdésünkre elmondta, hogy a kormány idén még foglalkozik az egészségüggyel. Nem csak az adóssággal, hanem az ágazat finanszírozási alapkérdéseivel, amely során választ próbálnak adni az egészségügyben jelentkező problémákra.

E csomag részeként kerül sor az adósság megvizsgálására, s a kérdés komplexitása miatt erre lehet, hogy csak a jövő évben kerül sor.

Sajnos a magyar egészségügy évről-évre egyre kevesebb pénzből gazdálkodhat, nincs elég orvos, nővér de még kiszolgáló személyzet se, a magán egészségügy lehetne a megoldás, magyar fizetésből, nyugdíjjakból erre érthető, hogy nem telik, a legszomorúbb, hogy a pártok egymásra mutogatnak, nem valós megoldást keresnek, lassan magunkat kell műtenünk, ez a szomorú helyzet, amivel a kormány nem foglalkozik, ami még elszomorítóbb, hogy Afrikában stadionokat építeni, na arra van pénz.

A cikk osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.