Hírek

Óriási csúcson a Waberer’s!

- Hirdetés

A Waberer’s International Nyrt. 4 százalékos emelkedéssel 186 millió euróra növelte már bevételét 2018 utolsó negyedévében a tavalyi azonos időszakhoz képest is, az éves bevétel 674,4 millió euróról 731 millió euróra nőtt egy év alatt.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett friss jelentés szerint is a rendszeres EBITDA (kamatok, adózás s értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 9,6 millió euróra esett az utolsó negyedévben a 2017 negyedik negyedévében elért 20,5 millió euróról.

Éves szinten 64,2 millió euróra mérséklődött az előző évi 85,8 millió euróról.A rendszeres nettó eredmény a 2017. évi negyedik negyedévben elért 6 millió euró után 11,4 milliós mínuszba fordult, éves szinten már mínusz 13,9 millió euró volt az egy évvel korábbi 21,4 millió euró nyereséget követően.

A közleményben rámutatnak arra, a nemzetközi fuvarozási szegmens bevétele főképp az 5 százalékkal magasabb árszintnek köszönhetően 2 százalékkal bővült.

A rendszeres EBIDTA ugyanakkor 62 százalékkal visszaesett az alacsonyabb járműkihasználtsághoz vezető ármódosítás miatt, írták

Visszaesett a regionális kontrakt logisztika szegmensben is az EBITDA a 13 százalékos bevételnövekedés ellenére. Utóbbit a magasabb árakkal, a bővülő fuvarozási s raktározási kapacitással, előbbit a magasabb munkabérekkel és üzemanyagárakkal magyarázták.

A közlemény idézi a Waberer’s International vezérigazgatóját is, aki a tavalyi kihívások közül kiemelte a fokozódó költségnyomást, és valamint a működést megterhelő kapacitástöbbletet. A társaság ezért tette hozzá Robert Ziegler alacsonyabb nyereséghányaddal és a komplett rakományok európai piacán gyorsan változó, versengő környezettel szembesült.

A cég vezetője a nyereségesség visszaállítása, illetve a veszteséget termelő kapacitások mérséklése miatt fokozná a járműállomány kihasználtságát és folytatná a flotta csökkentését.

További lehetőségként említette egyebek között a jobb útvonalválasztásokat, hogy még mérséklődjenek a tranzit és üzemanyagköltségek.

Forrás: Forrás: MTI