Hírek

Óriási meglepetés a benzinkutakon!

- Hirdetés

Komoly hatással van az olajpiacra az egyre csak mérgesedő kereskedelmi helyzet az USA és Kína között. Ez nincs jó hatással a globális gazdasági helyzetre sem, és amit az olaj ára azonnal megérez. Ez a második hét, hogy csökken az olaj ára, a csökkenés mértéke jóval erősebb volt most, mint a korábbi héten.

A Brent hordónkénti ára már 62 dollár alá esett a hétvégére, és ami a hét elejéhez képest 9%-os zuhanást jelent. Ne felejtsük el azért, májusban még 72 dollár is volt az olaj ára. A forint tartja is magát a dollárral szemben a 290-es árfolyam szinten, ez most nem lesz hatással a következő heti üzemanyagár változásra.

Mindenképpen csökkenésre számítunk, és amelynek mértéke várhatóan 6-8 forint is lehet literenként a gázolaj illetve a benzin literenkénti árát tekintve.

Nem kellett várni, jött is a bejelentés, nagyon jelentős változás várható üzemanyag fronton.

Tovább csökken a benzin és a gázolaj ára is. Ennek mértéke még jelentősebb, mint múlt héten, a benzin átlagára 9 forinttal csökken literenként, a gázolaj ára pedig bruttó 7 forinttal változik és a benzin átlagára 400 forintra esik vissza, a gázolajat pedig 403 forintos átlagáron tankolhatjuk a hazai kutakon.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Forrás: holtankoljak.hu