Friss időjárásjelentés

Orkán erejű szél érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal nem viccel, régebbi előrejelzéseimben utaltam arra, hogy a télnek bizony még bőven van ereje, az előttünk álló 24 órában nagyon kemény időjárással számolhatunk Békés, s Csongrád megye szerte, lássuk, mi várható a folytatásban.

Pillanatok alatt drasztikus változás következett be Békés, és Csongrád megye térségében, még a délelőtt folyamán 6 fokot mérhettünk, azonban az északkelet felől bezúduló fagyosabb légtömegek hatására már a péntek délutáni órákra fagypont köré süllyedtek a hőmérsékletek.

Sajnos a már most erős légmozgás miatt hőérzetünk fagypont alatt alakul, de ahogy szokták mondani is, lesz ez még így se, sokan jelezték felém, hogy a déli órákban már erős szelet tapasztaltak településükön, azonban az a rossz hír, hogy a “műsor” még csak most kezdődik.

Békés, és Csongrád megye szerte a késő délutáni órákban a légnyomás további dinamikus emelkedésnek indul, így az északkeleti szél ereje is tovább fokozódik, méghozzá orkán erejűvé.

Nem győzőm kihangsúlyozni azt, hogy ritka, rendkívül veszélyes 12 óra áll előttünk, a késő esti órákban akár 80 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulnak majd Békés, és Csongrád megye térségében, akár fákat is kicsavarhat a szél, villanyvezetékek , háztetők rongálódhatnak meg, autóval ne álljunk fák alá.

Ez a tanács egyébként gyalogosoknak, és kerékpárosoknak is szól, a szél által leszakított faágak komoly sérüléseket okozhatnak.

Ennek tetejébe még igen zord éjszaka is áll előttünk, a szombat reggeli órákra Békés, és Csongrád megye szerte -4 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, de hőérzetünk a viharos szél miatt -8 fok körül alakulhat.

A hétvége sem ígér sok jót, napsütésben ugyan nem szenvedünk hiányt, és csapadék sem várható, ennek ellenére szombaton mindössze fagypont körül tetőznek a hőmérsékletek, s a szél csak kissé mérséklődik.

Vasárnap, a hajnali órákra már a légmozgás jelentős mérséklődésével számolhatunk, de szintén csípős reggelre ébredhetünk, -5 fokot mutatnak majd a hőmérők, a hét utolsó napjának reggelén, és a nappali órákban is mindössze 2 fok várható, összegezve kemény, télies hétvége áll Békés, Csongrád megye lakói előtt.

Tehát az előttünk álló 24 óra nagyon kemény időjárást hoz Békés, Csongrád megye térségébe, vigyázzunk egymásra, és értékeinkre, valamint háziállatainkra.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.