Friss időjárásjelentés

Özönvízszerű eső zúdul Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

A mögöttünk álló napokban is már előfordultak komolyabb csapadékgócok Békés és Csongrád megyében azonban ezúttal egy mediterrán ciklon érkezett, ami igen jelentős mennyiségű csapadék hoz lássuk, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló keddi napon tetőzött a felmelegedés, az eddigi déli légmozgást északnyugati váltotta, s így a mediterrán ciklon érkezése mellett jelentős lehűlésre is számíthatunk Békés, s Csongrád megyében, és míg kedden 16 fokot mérhettünk, szerdán már csak 7 fok várható, ez közel 10 fokos lehűlést jelent.

Kedden a nap első felében felhős égbolt, és erős légmozgás jellemezte tájainkat s a délutáni órákban már megérkezett a mediterrán ciklon csapadékzónája, és csapadékhullás kezdődött, s ami már az esti órákhoz közeledve egyre intenzívebbé vált, az esti órákig 7 mm csapadék hullott tájainkon, s ez még csak a kezdet, mert az éjszakai órákban, valamint szerdán további igen jelentős eső várható.

Szerda délutánig Békés, Csongrád megye tájain további 15 mm-t meghaladó csapadékkal számolhatunk, ami az utóbbi 2 hónap rekordjának is tekinthető, kisebb területeken akár 25 mm eső is eshet, s jókor jön a csapadék, mert rendkívül aszályos hónapokon vagyunk túl, még a télen komolyabb mennyiségű hó sem hullott, amire már nagyon rég volt példa.

A ciklon szerda késő délután elhagyja Békés, és Csongrád megye tájait, tisztulni kezd az égbolt, óvatosan az utakon, mert csütörtök hajnalra fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek így jelentősen fokozódik a balesetveszély.

Csütörtökön már több napsütésre számíthatunk, s örömünk nem tart sokáig sajnos, mert pénteken újabb jelentős csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye térségét, így sajnos a szombati napon is igen esős és egyben barátságtalan időjárásra számíthatunk.

Összegezve az előttünk álló 5 napban 30 mm-t meghaladó csapadék várható Békés, Csongrád megyében, de ennek ellenére viszonylag enyhe 10 fokos nappalokra számíthatunk, csütörtökön, pénteken hajnalban fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, jelentős szélerősödés nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.