Mezőgazdaság

Pápán is fogadja a gazdálkodókat az új szolgáltató központ

- Hirdetés
0 SharesHírek

2018. március 29., csütörtök • 12:40 Pápán is fogadja a gazdálkodókat az új szolgáltató központ

-- Hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pápán nyitotta meg az országban nyolcadik, a Dunántúlon harmadik Szolgáltató Központját, 2018. március 28-án.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elkötelezett abban, hogy a vidék gazdálkodóinak, élelmiszeripari vállalkozásainak versenyképességét gyakorlatorientált szolgáltatásokkal segítse, amelyeket folyamatosan fejleszt, bővít.

Sövényházi Balázs megyei kamarai elnök, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Győrffy Balázs NAK-elnök nyitotta meg a helyszínt – fotó: Gyulai Tóth Zoltán/NAK

A NAK tagságot támogató országos hálózata a több mint 700 kamarai falugazdász, illetve szaktanácsadó tevékenységén alapul. A hagyományos falugazdászi irodák, fogadóhelyiségek mellett újszerű, komplex szolgáltatásként indította el a kamara a NAK Szolgáltató Központok kialakítását. 2016 decemberében Hajdúböszörményben nyílt meg az első ilyen létesítmény, majd Sárváron, Gödöllőn, Sárbogárdon, Kalocsán, Karcagon, Gyöngyösön és most Pápán a következő. Az újonnan nyílt pápai központban a kamara a falugazdász körzetközponttal egy fedél alatt biztosítja a tájékoztatást, tanácsadást tagjainknak – és nem mellékesen modern környezetben egyfajta centrumot a környék gazdálkodóinak.

Pápa és térségének mezőgazdaságban, élelmiszeriparban betöltött helyét jól mutatja például az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő Pápai Agrárexpo is, ami túlmutat a térségen, a régión is. A tavalyi eseményen 4700 négyzetméteren közel 140 kiállító mutatkozott be, és tízezernél többen látogattak ki a rendezvényre. A NAK az utóbbi években főszervezőként állt az expo mellé, ahogy idén is főszerepet vállal a tradicionális rendezvény megszervezésében, melynek időpontja 2018. május 25-27.

agrotrend.hu / NAK

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>