Érdekességek

PÁRKAPCSOLATRA VÁGYSZ? NEM SIKERÜL? ITT AZ OK!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Egy megfelelően működő párkapcsolathoz nem csak a bizalomra és szerelemre van szükség. Ahhoz, hogy valakivel boldogok lehessünk, először saját magunkat is szeretnünk kell, és ez fontosabb, mint sokan gondolnák!

Boldog kapcsolatot kialakítani nem könnyű, ha közben saját magunkhoz nem a megfelelő módon viszonyulunk. Hiszen amikor elégedetlenek vagyunk, és nem hiszünk a saját szépségünkben, akaratlanul is érzelmileg elkezdünk függeni a társunktól. Folyamatosan szükségünk van a visszacsatolásra, hogy tudjuk, neki így vagyunk tökéletesek. Ha ezt egy idő után nem kapjuk meg, féltékennyé válhatunk konfliktusokat kezdeményezünk, amelyek hatására a párkapcsolat megkeseredik. De persze nem azért leszünk féltékenyek, mert nem a megfelelő visszajelzéseket kapjuk, hanem azért, mert az önértékelési problémával küzdő személy szinte vak és süket minden feléje irányuló pozitív megnyilvánulásra, egyenesen hárítja őket, s meg van róla győződve, hogy mások ezeket nem gondolják komolyan. Tehát nem a másik fél visszacsatolásával van baj, hanem a falakkal, amiket az épít fel, aki nem hisz magában.

Mindezek hatására mindkét fél összezavarodik, ingerült lesz, bizonytalan, idővel pedig eltávolodhatnak egymástól lelkileg és fizikailag egyaránt. Ha ezekben magunkra ismertünk, eljött a változtatás ideje, hiszen ha azt érezzük, nem érdemeljük meg a szeretetet, nem is fogjuk tudni elfogadni, a szerető fél pedig bele fog fáradni, és egy idő után feladja a próbálkozást, belefárad a sok hiábavaló áradásba, a szép gesztusokba, ölelésekbe ha nincs viszontölelés. Nemcsak az fontos, hogy merjük szeretni magunkat, hanem az is, hogy megengedjük annak a másiknak: szeressen minket. Fogadjuk el, mártózzunk meg benne. Tükrözzünk vissza mindent, amit kapunk.

Erős vagyok, és magabiztos!

A negatív rezgéseink elűzik a környezetünkből az embereket, a partnerünkkel együtt. Egészen egyszerűen meg kell tanulnunk másképp gondolni magunkra. Ha a kisugárzásunk melegebb, barátságosabb lesz, valószínű, sokkal többen próbálnak meg beszélgetést kezdeményezni velünk, s akár már csak ettől is nyitottabbá, magabiztosabbá válhatunk. Minden apró sikerélmény egy tégla az önmagunk alá épített emelvénybe.

Vannak vágyaim!

Aki nincs jóban önmagával, általában figyelmen kívül hagyja saját vágyait és szükségleteit. Tegyük fel, hogy nagyon szeretnénk elmenni egy edzőterembe, hogy hozzáértő segítségével mozogjunk, de mégsem tesszük, mert kevésnek éreznénk magunkat az ottani emberek mellett? Ez az a fajta hozzáállás, amit azonnal el kell felejtenünk. Merjünk kilépni a komfortzónánkból, olyan területekre merészkedni, ahol még nem jártunk, hiszen jó eséllyel olyan tapasztalatokkal gazdagodhatunk, melyek segítségével jobbak, többek, magabiztosabbak lehetünk, olyanok, akik el merik már fogadni a szeretetet, mert tudják, hogy megérdemlik. Mindig figyeljünk a vágyainkra, hiszen akkor lehetünk boldogok, ha ezeket is tudjuk teljesíteni.

Akarni is kell az egészséges életmódot

Az emberek jobban érzik magukat a bőrükben, ha egészségesen élnek. A legtöbben viszont azért vágnak bele az új életbe, mert azt érzik, muszáj. Ez viszont hosszú távon nem ad elég motivációt, ugyanis így nem élvezik, és előbb-utóbb mindig visszakanyarodnak az édességek és az állandó lustaság világába. A legjobb, ha találunk egy saját indokot, amiért belekezdünk az egészséges táplálkozásba és mozgásba, és hagyjuk, hogy ez motiváljon minket. Így garantáltan nem adjuk fel néhány hét után, és máris büszkébbek leszünk saját magunkra. Ezek együttesen segíthetnek javítani az önértékelésünkön, és fejleszthetnek a személyiségünkön is. Ha végre eljutunk oda, hogy szeretjük önmagunkat, a kapcsolatunk nyugodtabb és boldogabb lesz, mint valaha!

Forrás: www.ridikul.hu

Csatlakozzon a beszélgetéshez