-Hirdetés-

Pénteken búcsúzik az enyhe időjárás Békés, és Csongrád megyétől, nagy változás közeleg! Részletek!

Már mindenki a tavaszt várta, lassan a virágokban is megindult az élet, pedig most jön még a feketeleves, a pénteki napot követően igazi, kemény téli időjárást érkezik térségünkbe.

Péntek reggel -1, és +1 fok között szóródnak a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, helyenként kisebb útlefagyások keletkeztek, óvatosan a közlekedéssel, lássuk a folytatást!

Szeged térségében például ködmezők is képződtek, de mindenütt erős a párásság.

Mérsékelt északkeleti légmozgás jellemzi térségünket, és borult az égbolt.

A mediterrán ciklon ugyan már elhagyta Békés, és Csongrád megye térségét, azonban maradvány felhőzete még a mai napunk egyik meghatározó tényezője lesz, 4 fokon tetőznek a napi maximum értékek, tartós napsütés a mai napon nem várható.

A péntek esti órákban megkezdődik a változás, nevezzük téli fordulatnak, érezhetően megélénkül az északkeleti légmozgás, kelet felől sarkvidéki fagyos légtömegek szivárognak Békés, és Csongrád megye térségébe, és ez még csak a kezdet lesz.

Szombaton több órás napsütésben bízhatunk, azonban sok köszönet nem lesz benne, mert ekkor már az északkeleti szél erős tartományokban mozog majd, szombaton nappal 2 fokon tetőznek a hőmérsékletek, ennek ellenére hőérzetünk bőven fagypont alatt mozog majd.

Vasárnap már kemény reggeli faggyal szembesülhetünk, Békés, és Csongrád megye több pontján -6 fok alá csökkenhetnek a hőmérsékletek, és a hét utolsó napján egész napos fagyra készülhetünk, erős északkeleti szél kíséretében.

Hétfőn hajnalban dél felől felhősödés kezdődik, újabb mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, így hétfőn délután érkezik az idei tél első, komolyabb, említésre méltó havazása, Békés, Csongrád megye szerte kifehéredik a táj.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

239 Shares