-Hirdetés-

Pénteken már záporok, zivatarok érkezhetnek Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A mögöttünk álló napok rendkívüli módon “felpörgették” a természetet, így az pillanatok alatt ledolgozta bő 1 hónapos hátrányát, lássuk, marad e a tavaszias lendület, vagy változik időjárásunk?

Csütörtök reggel napfényes, mondhatni hamisítatlan kora nyári reggelre, 10 fokra, valamint mérsékelt keleti légmozgásra ébredhettünk Békés, és Csongrád megye szerte.

Dinamikus felmelegedéssel számolhatunk a csütörtöki napon, és bizony akár 25 fok fölé emelkedhetnek a hőmérsékletek a délutáni órákra, a déli órákhoz közeledve a keleti légmozgás délkeletibe módosul, azonban a szél megélénkülésétől nem kell tartunk, és csapadéktól sem.

Fontos megjegyezni, hogy a pénteki nap már nem tűnik ilyen stabilnak, nyugat, valamint délnyugat felől élénkülő déli szél kíséretében újabb enyhe, azonban már nedvesebb légtömegek sodródnak Békés, és Csongrád megye fölé, így ma késő este a Dunántúlon, péntek hajnalban pedig már térségünkben is záporok, sőt, néhány helyen akár zivatarok kialakulásával is számolni kell.

A hét utolsó munkanapján pár fokot visszaesnek majd a hőmérsékletek, a záporok, kisebb zivatargócok hatására kissé felfrissül majd a levegő, marad a meleg, azonban szombattól már kissé fülledt, nyomott időjárás várható majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

113 Shares