-Hirdetés-

Pénteken újabb kisebb havazás érkezik Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

Az időjárás a bolondját járatja velünk, lassan március vége van, és a tél igen nehezen tágít, újabb csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, lássuk a folytatást!

Jelenleg jobbára derült az égbolt Békés, és Csongrád megye felett, azonban dél felől már megkezdődött a felhőzet vastagodása, és ez bizony pénteki napunkra rányomja majd a bélyegét.

A felhős égboltnak köszönhetően kissé visszafogottabb lesz az éjszakai lehűlés, a hajnali órákra -2 fokig süllyednek a hőmérsékletek, ez a csütörtök reggeli -6 fokhoz képest baráti.

Az éjféli órákat követően egy mediterrán ciklon felhőzete súrolja térségünket déli, délkeleti irányból, főleg Békés, és Csongrád megye déli tájain Szeged-Makó-Battonya vonalon fordulhat elő kisebb havazás, maximum 2-3 cm, azonban Orosháza, valamint Békéscsaba térségében is kialakulhat vékony hóréteg, így óvatosan az utakon a reggeli órákban.

A pénteki nap a felhők, és a kisebb, szakaszos csapadékhullás jegyében telik, +4 fokon tetőznek a hőmérsékletek, így a hó nap közben hamar elolvad, mérsékelt északkeleti légmozgás jellemzi térségünket, majd a délutáni órákban a szél iránya átfordul délibe, és ezzel már egy lassú, de határozott, melegedő folyamat veszi kezdetét.

Az éjszakai fagyok azért sajnos lassan adják majd meg magukat, szombaton hajnalban ismét erősebb lehűléssel számolhatunk, mivel tisztul az égbolt, valamint tovább mérséklődik a légmozgás.

A hétvége már viszonylag kellemes, napsütésben gazdagabb időjárást hoz majd, azonban az éjszakai fagyok maradnak, csak némileg mérséklődnek, szombaton, valamint vasárnap csapadék nem várható térségünkben.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

Shares 245