Friss időjárásjelentés

Perzselő hőség tör Békés, és Csongrád megyére!

- Hirdetés

A mögöttünk álló napok időjárása is nagyon eltért ez eddig megszokottól, és bizony az előttünk álló hét nagyon keménynek ígérkezik, hőhullám érkezik s lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Az év legerősebb hőhulláma érkezhet augusztus utolsó 9 napjára, bár Nyugat-Európát hidegfront érte el, bizony így Németország, Csehország térségében mindössze 20 fokot mérhetnek, s így ott kellemes időjárás tapasztalható.

Nem mondható el ez hazánkról, s mert már a hétfői napon 35 fok felett tetőztek a napi maximum hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, ez még nem a jéghegy csúcsa, a mai napon, nemzeti ünnepünkön még forróbb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe.

A keddi napon Békés, és Csongrád megye néhány pontján akár 38 fokot is mérhetünk majd, ez több mint 5 fokkal tér el az ilyenkor átlagostól, óvatosan a napozással, nagyon erős lesz az UV sugárzás, ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, ha épp rendezvényen vagyunk.

Szikrázó napsütés, és mérsékelt délkeleti légmozgás várható, esőnek semmi esélye, így az ünnepi tűzijátékok megrendezésének semmi akadálya nem lesz idén.

A hidegfront, mely jelenleg Németországban tevékenykedik, csak súrolhatja hazánkat, de csak a Dunántúlt, és az Északi-középhegység tájait, Békés, és Csongrád megyében a kánikula marad továbbra is az úr.

A front átvonulásából mi csak némi szélélénkülést érzünk majd meg, elvétve előfordul elő csak egy-egy zápor, de az lesz a ritka, ha ez bekövetkezik.

Tehát szerdán, és csütörtökön élénken szeles, de kánikulai időjárásra számíthatunk, és a hőhullám kitarthat egészen a jövő hét végéig, embert próbáló időszak kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.