Friss időjárásjelentés

Pusztító viharokkal érkezik a front hazánkba!

- Hirdetés

Bizony, sajnos egy igen markáns hidegfront éri el hazánk térségét pénteken, így sajnos igen heves légköri változásokkal kell számolnunk, bár ebből eddig se volt hiány, hiszen számos városunkat Baját, Debrecent, és Paksot is óriási jégeső érte el már szerdán s de sajnos ezzel nem volt vége, a mai napon az Északi-középhegység térségét verte el a jég.

Nincs sajnos megállás, időjárásunk ámokfutása tovább folytatódik pénteken is, a front már a péntek reggeli órákban eléri a Dunántúlt, Budapest sem marad ki, és a Tiszántúl sem, egyre erősebb viharok érkeznek, s ennek ellenére 26 fok várható, sajnos zivatarok és viharok környezetében akár 10 fokot is visszaeshetnek a hőmérsékletek.

Az ország számos pontján várható viharos kifutószéllel kísért zivatar, és sajnos akár 90 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak, amik fákat is kidönthetnek, és ezzel veszélyeztetik a közlekedést, villanyvezetékek szakadhatnak le, sok házban keletkezhet jelentős kár, főleg tetőszerkezetekben, tubák, és kisebb tornádók is kialakulhatnak.

Pest, Békés, Csongrád, Zala, és Borsod megyét érinthetik a leghevesebb viharok, fa alá még véletlenül sem érdemes parkolni, és állni sem, a zivatarok mellé heves villámlás is társul majd, erre is jó lesz ügyelni, szabadban ha lehet ne tartózkodjunk, s főleg igaz ez lakott településen kívül.

Hétvégén ugyan közel 30 fok várható, de további igen heves zivatarokkal kell számolni amik nem kis kárt fognak okozni országszerte, gyakori jégeső is társul a viharokhoz, és sajnos kisebb körzetekben 2 cm-t meghaladó jégdarabok is hullhatnak és megrongálva ezzel autók, házak ezreit, ezért érdemes ezzel számolni feltétlenül.

Összegezve az előttünk álló 3-4 napban kemény viharokkal számoljunk országszerte, s különösen a fentebb felsorolt megyékben, nagyon óvatosan a közlekedéssel érdekesség hogy ezt a rendkívül erős frontot egy közel 10 hétig tartó aszály előzte meg.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.