-Hirdetés-

Rázós napok várnak Békés, és Csongrád megyére! Részletek!

A mögöttünk álló éjszaka folyamán kitisztult az égbolt térségünk felett, Békés, és Csongrád megye szerte +3, +4 fokra ébredhettünk, csalóka napsütés jellemzi térségünket, ami nem tart sokáig.

Az előttünk álló órákban nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet először Csongrád, majd Békés megye felett, és a szerda délelőtti órákban jelentéktelen kisebb záporok előfordulhatnak, azonban a lehulló csapadék mennyisége nem haladja majd meg a 2-3 mm-t.

Az északnyugati szél a déli órákhoz közeledve árnyalatnyit megélénkül, 13 fokon tetőznek a hőmérsékletek, azonban a kissé élénk széltevékenység miatt hőérzetünk 10 fok körül mozog majd.

Időjárásunk felhős jellege a szerda délutáni órákban is megmarad, napsütés csak átmeneti jelleggel fordulhat elő, jellemzően a délutáni órákban.

Csütörtökön kisebb csapadékzóna vonul át térségünk felett, újabb 2-3 mm csapadékot hoz majd, a hosszú hétvége pedig sajnos úszni látszik, szó szerint, mediterrán ciklon érkezik a pénteki napon, és péntek reggeltől szombat estig jelentős, 15 mm-t meghaladó csapadék várható térségünkben.

Szombaton megerősödik, majd már-már viharossá fokozódik az északkeleti szél, a Kelet-európai-síkság felől fagyos légtömegek zúdulnak térségünkbe, 24 órán belül tavaszból a télbe csöppenünk majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az időjárásjelentés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet!