Friss időjárásjelentés

Régen tapasztalt időjárás várható Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés
243 Shares

A hétfői napunk a nyugodtság, és egyben a kánikula jegyében telt Békés, és Csongrád megye térségében, átmenetileg csökkent a csapadékhajlam, most újabb fordulat jöhet időjárásunkban!

Igazán enyhe, 20 fokos reggelre ébredhettünk, így a levegő nem tudott felfrissülni, átmeneti enyhülést csak az időnként kissé megélénkülő északkeleti szél adhat majd.

-- Hirdetés

Az emberi szervezet számára rendkívül megterhelő időszak előtt állunk, az előttünk álló napokban egyre nedvesebb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, melyek ugyan a hőséget nem mérséklik majd, azonban az időről-időre kialakuló akár igen heves záporoknak, zivataroknak kitűnő táptalajai lehetnek.

A kedd délelőtt kétségtelenül a napsütésé, 34 fokos napi maximumokkal számolhatunk, majd a délutáni óráktól gomolyfelhőképződés kezdődik, így jelentősen nő majd a csapadékhajlam Békés, és Csongrád megye térségében.

Egy-egy hevesebb zivatar is előfordulhat, de csak kisebb körzeteket érint majd, nagyobb területekre kiterjedő zivatarzóna érkezése inkább  a szerdai napon valószínű, az előttünk álló napok magukban hordozzák az intenzív felhőszakadások, jégesők veszélyét.

Ezek a légköri jelenségek kifejezetten kisebb területekre koncentrálódnak majd, azonban ott, ahol lecsapnak, alapos pusztítást végezhetnek majd, így az előttünk álló napokban erre célszerű készülni, a kánikula, és a hőségriadó marad, így igazán kellemetlen napok állnak előttünk minden szempontból.

A hőhullám vége egyenlőre nem látszik körvonalazódni, az előttünk álló napokban nagyon ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra!

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

-- Hirdetés
243 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>