Friss időjárásjelentés

Régen tapasztalt időjárás várható Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A hétfői napunk a nyugodtság, és egyben a kánikula jegyében telt Békés, és Csongrád megye térségében, átmenetileg csökkent a csapadékhajlam, most újabb fordulat jöhet időjárásunkban!

Igazán enyhe, 20 fokos reggelre ébredhettünk, így a levegő nem tudott felfrissülni, átmeneti enyhülést csak az időnként kissé megélénkülő északkeleti szél adhat majd.

Az emberi szervezet számára rendkívül megterhelő időszak előtt állunk, az előttünk álló napokban egyre nedvesebb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe, melyek ugyan a hőséget nem mérséklik majd, azonban az időről-időre kialakuló akár igen heves záporoknak, zivataroknak kitűnő táptalajai lehetnek.

A kedd délelőtt kétségtelenül a napsütésé, 34 fokos napi maximumokkal számolhatunk, majd a délutáni óráktól gomolyfelhőképződés kezdődik, így jelentősen nő majd a csapadékhajlam Békés, és Csongrád megye térségében.

Egy-egy hevesebb zivatar is előfordulhat, de csak kisebb körzeteket érint majd, nagyobb területekre kiterjedő zivatarzóna érkezése inkább  a szerdai napon valószínű, az előttünk álló napok magukban hordozzák az intenzív felhőszakadások, jégesők veszélyét.

Ezek a légköri jelenségek kifejezetten kisebb területekre koncentrálódnak majd, azonban ott, ahol lecsapnak, alapos pusztítást végezhetnek majd, így az előttünk álló napokban erre célszerű készülni, a kánikula, és a hőségriadó marad, így igazán kellemetlen napok állnak előttünk minden szempontból.

A hőhullám vége egyenlőre nem látszik körvonalazódni, az előttünk álló napokban nagyon ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra!

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez