Friss időjárásjelentés

Rekord hideg érkezhet Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

A szeles, enyhén csapadékos hétvége után Békés, s Csongrád megye szerte bekeményített térségünkben a tél, így már hétfőn kemény fagy várta az utcára lépőket, ami kedd hajnalra még fokozódott, kétségtelen, s a tél ezúttal nem tréfál, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az idei tél legfagyosabb éjszakája jöhet, és hiszen már a kedd hajnali órákban Békés, és Csongrád megye szerte -8 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, már csak a havazásnak kellene megérkeznie de hamarosan érkezni is fog, és amit a december elvett a télből, azt márciusban visszaadhatja, tehát korai az öröm.

Szerdán hajnalra a szél iránya északnyugatiba módosul, s így még hidegebb létömegek érkeznek Békés, s Csongrád megye térségébe, -10 fok köré süllyedhetnek a hőmérsékletek, s ilyenkor már a nyári gumi nem sokat ér, könnyen elveszíti tapadást így óvatosan az utakon, ekkor már a tapadás egyenlő a nullával.

Jelentősen nőhet a reakcióidő és a fékút is, óvatosan Békés, és Csongrád megye útjain, s a vadkár veszély sem elhanyagolandó tényező, mindenkit hazavárnak, zúzmara képződésre is van esély hiszen igen magas a páratartalom, ez pedig kedvez eme időjárási jelenségnek, de köd még nem lesz jellemző.

Szerdán a rendkívül csípős reggelt követően mindössze fagypont köré emelkednek a hőmérsékletek, ez is azt mutatja, hogy a tél még nem távozott, sőt még csak most közeleg.

Csütörtök délutántól enyhébb légtömegek érkeznek Békés, s Csongrád megye térségébe, s így jelentősen nő a ködképződési hajlam, csütörtöktől pár fokot emelkednek a hőmérsékletek, pénteken akár 6 fokot is mérhetünk, azonban éjszakánként továbbra is faggyal, ezáltal veszélyes útviszonyokkal számoljunk mert a köd, és a fagy nem jó párosítás.

Ettől eltekintve az előttünk álló napok széltől, csapadéktól mentes, napsütéses időjárást tartogatnak, ami nem csak Békés, és Csongrád megye, hanem hazánk egész térségére igaz lesz.

Jelenleg egy anticiklon alakítja időjárásunkat, így a csapadékot okozó frontok, ciklonok messze elkerülik Békés, és Csongrád megye térségét, azonban a fával nem spórolhatunk, és a gázzal sem,mert igen fagyos éjszakák várnak ránk, ilyen szempontból a tél hozza a formáját, január közepe után a hó is érkezhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.