Friss időjárásjelentés

Rekordot dönthet a hőség Békés, és Csongrád megyében! Részletek!

- Hirdetés
182 Shares

Már az elmúlt napok is az elviselhetetlen kánikuláról szóltak, azonban ez még semmi, időjárásunk csak bemelegített, a szerdai naptól kezd igazán durvulni a helyzet, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

Az elnyúló hőhullám rendkívül megviseli nem csak a az idősek, hanem a fiatalabbak szervezetét is, ez egy olyan dolog, ami elől nehéz “elmenekülni”.

-- Hirdetés

Ismét rendkívül enyhe reggelre ébredhettünk, 20-21 fokot mutatnak a hőmérők Békés, és Csongrád megye szerte, a nap is felkelőben, készen áll, hogy ma is rendesen felperzselje a tájat.

A légmozgás a kedd éjszaka folyamán északkeletiből délkeletibe módosult, így a mediterrán térségből még az eddiginél is forróbb, szárazabb légtömegek árasztják el Békés, és Csongrád megye tájait.

A szerdai napon 36 fokon tetőznek a délutáni maximum értékek, és csütörtökön akár már a 37 fokot is megcsíphetjük.

Ez természetesen árnyékban értendő, tűző napon ez akár 50 fokot is jelenthet, csütörtökön megdőlhet térségünkben az idei melegrekord.

A szerdai napon egyáltalán nem tanácsos a napozás, és igaz ez csütörtökre is, nagyon ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra is, ilyen meleg időben minimum 3 liter vizet kellene elfogyasztanunk.

Pénteken érkezhet egy gyenge hidegfront, azonban inkább a Dunántúlon fejti majd ki hatását, sajnos említésre méltó lehűlést a front sem hoz, a hétvége is a kánikula jegyében telik majd, sőt, zápor, vagy zivatar kialakulása esetén a hétvégén elviselhetetlen párás, fülledt időjárás következhet be Békés, és Csongrád megye térségében

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

-- Hirdetés
182 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez