Friss időjárásjelentés

Rekordot dönthet a meleg Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk az utóbbi hetekben igen változatos arcát mutatja, Békés, és Csongrád megye szerte tavaszias időjárás tapasztalható, azonban ez még nem a jéghegy csúcsa, akár melegrekord is megdőlhet, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A február Békés, és Csongrád megye szerte az átlagosnál jóval enyhébb időjárást hozott, ezt a természet is érzi, több melegrekord is megdőlt országszerte, s a napokban akár Békés, Csongrád megye térségében is bekövetkezhet ilyen esemény.

Hétfőn éjszaka egy gyorsmozgású hidegfront haladt át Békés, és Csongrád megye térsége felett, azonban ekkor jelentősen megerősödött a légmozgás is, így mindössze 2-3 mm közötti csapadék hullott, és sajnos így is csak Békés, és Csongrád megye középső, és déli részein.

A keddi napon már a napsütésé a főszerep, de igaz lesz ez szerdai napunkra is, az éjszaki fagyoktól pedig egyenlőre búcsúzunk, időjárásunk szeles jellege azonban a keddi napon még megmarad, s 14 fok várható a kedd délutáni órákban, ami kifejezetten tavasziasnak mondható.

Szerdán a reggeli órákban 4-5 fokra ébredhetünk, a jelenleg élénk légmozgás a szerdai napra jelentősen mérséklődik, a felmelegedés kissé megtorpan, szerdán is sok napsütés, és 15 fok várható Békés, Csongrád megye térségében, de már jelentős szél nélkül.

Csütörtökön bekeményít időjárásunk, légmozgás szempontjából mindenképp, s a szél iránya már délibe módosul, a csütörtöki napon 50 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell térségünkben.

Az erős déli áramlásnak köszönhetően mondhatni drasztikus felmelegedés következik be 24 órán belül, míg szerdán még 14-15, addig csütörtök már 20 fokon is tetőzhetnek a napi maximum értékek Békés, s Csongrád megye térségében, de 20 fok feletti értékek sem elképzelhetetlenek, melegrekord is születhet.

Pénteken egy erősebb hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye térségét, a csapadék sem marad el, és jelentősebb lehűléssel is számolhatunk a hétvégén, azonban az éjszakai fagyok visszatérésétől nem kell tartanunk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.