Érdekességek

Ritka érdekes dolgok derültek ki Csernus Imréről! Őszintén vallott belső titkairól!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Csernus doktor ritka érdekes ember, már megszokhattuk nyers őszinteségét, amikor az ember pátyolgatást várna, akkor keményít be igazán, de kiderült, ő is “csak” olyan ember mint mi, vallomása is ezt tükrözi, ami alább olvasható!

Évek óta festői környezetben, Noszvaj környékén él, borászata van, tavaly kávézót is nyitott, és nem mellesleg 16 éve járja az országot előadásaival – a Hetek Csernus Imrével készített interjút.

„Amikor nem érzem jól magam valahol, akkor tudatosan elkezdem keresni azt a helyet, ahol jól vagyok” – mondta Csernus Imre pszichiáter arról, hogy miért költözött a Bükkbe és nyitott kávézót.

Mint mondja, imád pincérkedni hétvégente.

Az interjúban hangsúlyozta: szereti a szakmáját, amit 25 évig csinált, ebből 13 évet töltött a Lipóton. „Úgy éreztem, hogy elég volt. Ültem egy szobában órákon keresztül, és néztem kifelé az ablakon, miközben sorjáztak a különféle konfliktusokkal bíró emberek. Igazából nem volt más. Nem volt megújulás, mert mindazokra a félelmekre, amivel hozzám fordultak, tudom a megoldásokat, és ezeket az ajánlásokat teszem, újra meg újra.

Arról, hogy miért vonzotta a pszichiáteri pálya, Csernus Imre a következőt mondta: „Érdekelt, hogy a gyógyszereken kívül mit tudok még ajánlani? Hogy lehet a félelmeket megoldani? Rájöttem arra, hogy az első lépés az, hogy beszélünk róluk, definiáljuk azt, hogy mitől félünk. Mert ha felhangosítjuk, akkor már meghallhatjuk azt is, hogy valójában csak sajnáltatjuk magunkat. Nem beszélve arról, hogy megkönnyebbülünk tőle, mert már nem hazudjuk magunknak azt, hogy minden rendben.”

A korábbi médiaszerepléseivel kapcsolatban úgy fogalmazott az interjúban: üzeneteket szeretett volna továbbítani az embereknek, és úgy érzi, ez sikerült is. Aztán mégis visszavonult a nyilvánosságtól, elmondása szerint azért, mert felismerte: a média valójában csak használja az embereket, odáig, amíg profitot termelnek neki.

Az interjúban Csernus beszél a magyar néplélekről is. Azt mondja, az idelátogató külföldiek általában két dolgot jegyeznek meg: gyönyörű az ország, nagyon lehangoltak az emberek. És hogy mi ennek az oka? „Van egy adott konfliktustól való félelem, amelynek során az ember elkezdi magát hitegetni azzal, hogy egyszer minden megoldódik magától. Ez a csúsztatás. Ennek hozadékaként a belső feszültség nő. Mivel a konfliktusok, a traumák, a kudarcélmények fokozódnak, ahelyett hogy a kis puttonyt megoldaná, tíz év múlva ráébred arra, hogy a kis puttonyból lett egy hatalmas zsák. Ahhoz túl büszke, hogy segítséget kérjen, és hogy bevallja: elrontotta, és ezért ő a felelős. Mit szól majd a környezet? Ezt a legtöbben nem akarják vállalni, ezért úgy tesznek, mintha minden rendben lenne, és ehhez a fogyasztói társadalom rengeteg kompenzációs eszközt kínál” – magyarázta.

Forrás: www.atv.hu

A cikk megosztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

 

Csatlakozzon a beszélgetéshez