Friss időjárásjelentés

Ritka, és szeszélyes hétvége vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A várakozásoknak megfelelően a szombat reggeli órákra megérkezett a kisebb csapadékzóna Békés, és Csongrád megye térségébe, drasztikus felmelegedés várható, azonban örömünk nem lesz felhőtlen, íme a folytatás!

Nyugatról keleti irányba egy vastagabb felhősáv vonul át térségünk felett, részben ennek is köszönhető, hogy szinte nyáriasan enyhe, 13 fokos reggelre ébredhettünk Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előttünk álló szombat délelőtti órákban lassan szűnik az eső, tisztul az égbolt, zavartalan napsütéssel azonban ne számoljunk, a Dunántúl térségét pedig egy hidegfront éri el, igen nagy hőkülönbség alakul ki a mai napon északnyugat, és délkelet között.

Meleg, de igen szeles napok állnak előttünk, így az enyhe időjárásnak böjtje is lesz, szombaton, valamint a hét utolsó napján vasárnap is erősen szeles időjárásra számíthatunk, a mai napon 21-22, vasárnap már 24 fokos napi maximumokkal is számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, akár melegrekord is megdőlhet a hét utolsó napján.

Vasárnap este továbbra is enyhe, de már nedvesebb légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye térségébe, így vasárnap éjszaka, és hétfőn reggel újabb csapadék érkezésére van kilátás, elmondhatjuk, hogy igazán szeszélyes napoknak nézünk elébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.