Friss időjárásjelentés

Ritka, és veszélyes időjárás várható Békés, és Csongrád megyében!

- Hirdetés

Bizony, sajnos időjárásunk nem tréfál szeszélyessége nem ismer határokat, így egy igen veszélyes légköri jelenség, úgynevezett hidegpárna telepszik Békés, és Csongrád megye tájaira, s igen veszélyes tényező ez, hiszen rendkívül ködös, és fagyos időjárást okoz, ami nagyon emeli a balesetveszély kockázatát.

Hazánk ma két részre szakadt a Dunántúlon 10, Békés, és Csongrád megyében csak éppen fagypont felett tetőztek a hőmérsékletek, ami szintén ritka jelenség, s a délelőtt folyamán még viszonylag tisztább volt az égbolt, majd főleg Békés megye tájait sűrű ködmezők lepték el, de az esti órákban Csongrád megye tájain is sűrű ködmezők jelennek meg, este 19 óra után már fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek.

A sűrű köd, és a fagy, már önmagában is veszélyes párosítás, azonban a szombat éjszakai órákban sajnos Békés, és Csongrád megye több pontján is ónos szitálással számolhatunk akár tükörjég is kialakulhat, és abban esetben már a téli gumi sem ér sokat, nagyon óvatosan a közlekedéssel az utakon.

Ezúttal sajnos nem csak az utakon, hanem a járdákon, szélvédett helyeken is útlefagyások keletkeznek, s így a gyalogosoknak sem árt az óvatosság, a kerékpárosokról nem is beszélve, elég egy rossz mozdulat, és már kész a baj.

Vasárnap sajnos a ködmezők egész nap megmaradhatnak, és mindössze 0 fok várható délután, így ezért a nappali órákban is veszélyes útviszonyokkal számoljunk.

A hidegpárna sajnos nem egy gyorsan múló jelenség, napokig megmarad s így az előttünk álló napokban egészen jövő hét csütörtökig egész nap fagyni fog, és nyakig úszunk a ködben, s havazás sajnos még nem várható, azonban jövő hét szombaton már csapadék érkezik, és kifehéredhet a táj s már éppen itt az ideje hiszen január közepéhez közeledünk, azonban havat még nem láttunk Békés, s Csongrád megye tájain az idei télen.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.