Hírek

Román határrendészet: A megnövekedett forgalom és a fejlesztések hiánya miatt nehézkes a közúti határátlépés a román-magyar határon

- Hirdetés

Legutóbb frissítveAz elmúlt húsz évben jelentősen megnőtt forgalom, illetve a fejlesztések hiánya is hozzájárul a nehézkes közúti határátlépéshez a román-magyar határon – közölte pénteken a román határrendészet nagyváradi kirendeltsége, miután az elmúlt napokban teherautók hosszú sora kígyózott a határnál.

Román határrendészet: A megnövekedett forgalom és a fejlesztések hiánya miatt nehézkes a közúti határátlépés a román-magyar határon 2
A Gyulai határátkelő – ORFK Légi felvétele: H. Szabó Sándor (1953-2017

A határrendészet adatai szerint az elmúlt négy napban 26 ezer tehergépkocsi lépte át a határt a nagylaki, a Gyula-Varsánd, valamint az Ártánd-Bors átkelőkön. Ez jelentős növekedést jelent az előző időszakhoz képest, mint írták a legtöbb teherautó nagylaknál kelt át, ott a vámosok 11 400 járművet ellenőriztek, míg Borsnál 10 ezret.

Közölték, hogy a határrendészet maximális kapacitással dolgozik, de így is gondot okoz a megnövekedett forgalom. A közlemény szerint az elmúlt húsz évben megháromszorozódott a teherforgalom a román-magyar határon, miközben a határátkelési infrastruktúra nagy részét nem korszerűsítették. A romániai Bihar és Arad megyei határátkelőket kezelő nagyváradi határrendészet azt tanácsolta az utazóknak, hogy valamennyi határátkelőt vegyék igénybe.

Hétfőtől minden nap nagy volt a forgalom a határátkelőkön, Nagylaknál például várakozó teherautók sora elérte a 15 kilométer hosszúságot is. A teherautók száma azért nőtt meg, mert Bulgária területén a hó fogságából kiszabadult járművek egy hét szünet után végre elindulhattak, így ezek is ezen a héten érték el a román-magyar határt.

Forrás: MTI

Illusztrációs kiemelt kép: MTI Fotó – Czeglédi Zsolt

hungarokamion.hu

(Ezt a cikket 2 alkalommal tekintették meg.)Csatlakozzon a beszélgetéshez