Friss időjárásjelentés

Sarkvidéki eredetű, fagyos légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Az utóbbi napokban nedvesebb légtömegek érték el Békés, és Csongrád megye tájait, s így sok helyen tapasztalhattunk havas esőt, hózáporokat azonban jelentős mennyiségű csapadék sehol nem hullott.

Ez a mezőgazdaságban, a kertekben óriási kárt okoz, gondolok az egyre inkább elnyúló aszályos időszakokra, a hónapok óta tartó szárazság már az őszi vetéseket fenyegeti, és sajnos további áremeléseket fog okozni, elsősorban a kenyér, és a pékáruk, s a búzából készült ételek, termékek esetében tapasztalhatjuk meg, és majd az étolaj sem marad ki valamint húsvét közeledtével a tojás árának jelentős emelkedésével is számolnunk kell.

Csütörtökön egy markáns hidegfront éri el Békés, s Csongrád megye térségét, Békés, s Csongrád megye tájait sarkvidéki eredetű légtömegek érik el, jelentősen megerősödik a légmozgás is, 60 km/h-t meghaladó széllökések is befuthatnak, erős lehűlés kezdődik, csütörtökön ugyan 3 fokon tetőznek a hőmérsékletek de sajnos az igen erős légmozgás miatt hőérzetünk bőven fagypont alatt alakul a csütörtöki napon.

A front erős szelet, fagyos légtömegeket hoz ugyan azonban jelentős csapadékkal most sem számolhatunk, és pénteken, szombaton, valamint vasárnap további fagyos levegő éri el Békés valamint Csongrád megye térségét, így ezen a 3 napon hajnalonként -6 fok köré süllyednek majd a hőmérsékletek, de helyenként akár -8 fok is előfordul majd.

Sajnos a folytatás sem ígér sok jót, folytatódik az aszályos időjárás, így nem meglepő az hogy az árak az egekbe szöknek majd, boltokban, piacokon, és tápboltokban egyaránt.

Kisebb felmelegedéssel csak szerdától számolhatunk, azonban jövő hét elején újabb, és erős fagybetörés érheti el Békés, és Csongrád megye térségét, és akár havazás se kizárt, erről következő előrejelzésemben teszek említést, így elhúzódó télre kell számolni.

Az igazi tavasz sajnos a mostani számítások szerint áprilisban érkezhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András Meteorológiai szaktanácsadó

 

0 Shares