Mezőgazdaság

Sokfelé több órára kisüt a nap, és napközben már havazás sem várható

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. március 22., csütörtök • 07:14 Sokfelé több órára kisüt a nap, és napközben már havazás sem várható

-- Hirdetés

Csütörtökön csak helyenként élénkül meg az északkeleti szél. Még az ilyenkor megszokottnál jóval hidegebb lesz, hétvégétől jön az érezhetőbb enyhülés.

Többnyire derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd délután délkeleten megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél napközben főként az ország déli felén élénkül meg. Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 fok körül, 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Este délkelet felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Az éjszaka második felében az Alföld déli részén hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között valószínű, de a vastagabb hóval borított, derült északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig

Általában változóan felhős időre, több-kevesebb napsütésre és csapadékmentes időre számíthatunk. Mindössze pénteken lehet átmenetileg több a felhő, és délkeleten néhol hószállingózás, havas eső, illetve hétfőn lehet elszórtan eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti -10, -2 fokról hétfőre -3, +2 fokra emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 3, 8, az időszak végén 6, 12 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>