Hírek

Sorra büntetik a kamionosokat!

- Hirdetés

Háromszor tartottak ellenőrzést az M7-es Somogy megyei szakaszán, s mindig több, szabálytalanul előző kamionnal találkoztak a rendőrök, és ezek körül a sofőrök közül egyre több a külföldi, akik nem törődnek a hazai közlekedési szabályokkal, veszélyeztetve a közlekedőket, és más kamionosokat is.

S így a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2019. december 20-án 9 óra és 14 óra között közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök szabálytalan előzés miatt összesen nyolc járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából két külföldi gépkocsivezetőt állítottak elő.

December 11-én 9 óra 14 óra között a rendőrök szabálytalan előzés miatt összesen három járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, és valamint a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából négy külföldi kamionost állítottak elő.

S december 13-án 9 óra és 18 óra között szabálytalan előzés miatt összesen hat járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, s továbbá még a gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából három külföldi gépkocsivezetőt állítottak elő.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét így, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán autóúton egyaránt 6 és 22 óra között a 7500 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű kamionnal vontatóval valamint e járműből, pótkocsiból álló járműszerelvénnyel! A rendelkezés pedig vonatkozik a külhoni kamionosokra is , akik egyre inkább mellőzik a szabályokat.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.