Érdekességek

SOSE HALUNK MEG, VAGYIS JÖHET AZ ÖRÖK ÉLET, EGY KUTATÓCSOPORTNAK KÖSZÖNHETŐEN!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Sikerült meghosszabbítani kísérleti egerek életkorát egy amerikai egyetem kutatóinak. Újszülött egerek hipotalamusz-őssejtjeit ültették idősebb társaikba, akik ezáltal megfiatalodtak. A kísérleti módszert a jövőben embereken is alkalmaznák.

Kísérleti egerek rejthetik az emberi élet meghosszabbításának titkát amerikai kutatók szerint. A New York-i Albert Einstein Orvosi Főiskola laborjában egy kísérleti kezelést alkalmaztak: a középkorú rágcsálókba újszülött egyedek hipotalamusz-őssejtjeit ültették. Ezek az egerek tíz-tizenöt százalékkal hosszabb ideig éltek, mint nem kezelt társaik, és kevésbé mutatták az időskori gyengülés jeleit.

„A hipotalamusz nagyon sok alapvető életfunkcióért felel, mint a növekedés, a fejlődés, az utódnemzés, az alvás, a táplálkozás, az energiaszabályozás, az egyensúlyozás, a testhőmérséklet és a vérnyomás szabályozása, szóval nagyon fontos szerepe van. Amikor a hipotalamusz működése gyengül, különösen amikor csökken az őssejtek száma, az öregedés elleni védelem elvész” – mondta el a kutatás vezetője, Dongsheng Cai.

A kutatók abban bíznak, hogy a jövőben embereken is segíthetnek ezzel a módszerrel.

„Szerintem az időskor kései szakaszaiban, nyolcvan-, kilencven- vagy akár százéves korban lehet javítani az emberek életén. Javulhat a belső működésük, és ezáltal az életszínvonaluk is” – tette hozzá a kutatásvezető.

Forrás: www.hirtv.hu

Amennyiben érdekesnek találta a cikket, megoszthatja barátaival, ismerőseivel, az írás alatt található facebook jelre kattintva!

Csatlakozzon a beszélgetéshez