Mezőgazdaság

Szárazabb és forró idővel érkezik a hét utolsó napja

- Hirdetés

Legutóbb frissítveAktuális

2018. június 10., vasárnap • 07:40 Szárazabb és forró idővel érkezik a hét utolsó napja

A zivatarokkal és felhőszakadásokkal tarkított szombatot követően ma már csak elszórtan számíthatunk záporos csapadékra, miközben a hőmérséklet harminc fok körül alakul.

A csökkenő csapadékmennyiség oka, hogy mára már kelet felé távolodik a magassági hidegörvény, hazánk időjárását egyre jobban egy nyugat felől benyúló magassági gerinc alakítja. Ez a légköri objektum ugyan ellene dolgozik a konvekciónak, azonban a viszonylag magas nedvességtartalom miatt továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

A sok napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, amelyekből elszórtan valószínű zápor, zivatar (legkisebb eséllyel északon és középen), néhol felhőszakadás, jégeső is lehetséges. A zivatarokat szélerősödés (45-65 km/h), felhőszakadás (>25-30 mm) és jégeső kísérheti. Heves zivatar kialakulására is van esély, erre legfőképp a Tiszántúlon, valamint a keleti határvidéknél lehet számítani. Ezeken a területeken a szél viharossá fokozódhat (65-80 km/h, néhol >80 km/h) és nagyobb méretű jégszemek is előfordulhatnak (>1-2 cm) a zivatarok környezetében.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Szárazabb és forró idővel érkezik a hét utolsó napja 2

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


Csatlakozzon a beszélgetéshez