Mezőgazdaság

Százmilliós fafeldolgozási fejlesztés valósult meg Csurgón

- Hirdetés
0 SharesFenntarthatóság

2018. március 31., szombat • 10:59 Százmilliós fafeldolgozási fejlesztés valósult meg Csurgón

-- Hirdetés

Technológiai- és infrastruktúra-fejlesztést adtak át a SEFAG Zrt. Csurgói Faipari Gyárában.

A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. állami tulajdonban lévő nagyvállalatként saját forrásból, a megtermelt eredmény egy részének visszaforgatásával folyamatosan fejleszti az eszközparkot, illetve a telephelyet. Az elmúlt években egyebek mellett bővítésre került a tárolókapacitás, és beszerzésre került egy kérgező berendezés is – írja honlapján a vállalat.

Az átadó ünnepségen Barkóczi István vezérigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy a térség egyik legnagyobb foglalkoztatójaként − azzal, hogy a megyében a Társaságnál dolgozó vállalkozói körrel együtt −

2000-2200 embernek ad a SEFAG Zrt. munkajövedelmet, így nagy jelentőséggel bír a cég működési stabilitása.

Fontosnak tartotta, hogy a SEFAG Zrt. a Csurgói Faipari Gyáregységének folyamatos fejlesztésével – egyrészt meg kívánja őrizni üzeme eddig kivívott elismertségét partnereinél, másrészt cél, hogy a Gyár továbbra is Dél-Dunántúl meghatározó faipari feldolgozó üzeme maradjon, biztos megélhetést adva az itt foglalkoztatott munkavállalóknak.

fotó: Pixabay

A jelen fejlesztési programban elkészült egy

új csarnoképület 100 millió forintból, melybe új technológiai sor került telepítésre.

A fő gép egy Primultini SGF-1300 CFN II rönkhasító szalagfűrész, melyhez szervesen kapcsolódik az utófeldolgozó sor, korszerű anyagmozgató gépek, azaz 2 db targonca és 1 db homlokrakodó 142 millió forintért kerültek beszerzésre. Modern hídmérleg, valamint térburkolás készülhetett el a szállítás körülményeinek javítása, illetve a kor követelményeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása céljából még 30 millió forint értékben.

Az üzem évente megközelítőleg 30 ezer köbméternyi rönköt dolgoz fel. Ezzel

a tevékenységével 1,8 milliárd forintos árbevételt ér el.

A gyár az egyik legnagyobb foglalkoztatója és adófizetője Csurgó városának. E mellett azoknak az embereknek nyújt biztos megélhetést, akik egyébként nagyon nehezen találnának magunknak munkát, ugyanis a gyárban több olyan munkakör van, amihez képzettség nem szükséges.

agrotrend.hu / sefag.hu

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>