Mezőgazdaság

Szeles hétfő, nyugaton hófúvással

- Hirdetés
0 SharesAktuális

2018. február 26., hétfő • 07:14 Szeles hétfő, nyugaton hófúvással

-- Hirdetés

Dél felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délután már főként az ország déli területein hószállingózás, havazás is várható. Az északkeleti, északi szél többfelé erős, néhol viharos lesz, így a Dunántúlon hófúvásra is számítani kell.

A csúcshőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű, keleten lesz enyhébb az idő. Késő estére -5 és -11 fok közé hűl le a levegő.

Extrém hideg: A legalacsonyabb hőmérséklet ma reggelig, illetve az előttünk álló éjszaka az Északi-középhegység térségében és esetleg a Dunántúl nyugati részén helyenként -15 fok köré csökkenhet.

Havazás: Ma dél felől havazás kezdődik, hétfő éjfélig délnyugaton, délen 5 cm körüli vagy helyenként efeletti igen laza szerkezetű porhó hullhat, másutt (északon kisebb valószínűséggel) helyenként lepel-2 cm hó valószínű.

Hófúvás: A hóval borított tájakon az olykor erős (45-60 km/h) északkeleti szél elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében hófúvást okozhat. Hétfő délutántól, estétől az ország déli részein a már frissen lehullott havat is hordhatja a szél.

Viharos szél: A Bodrogköz térségében kis területen a legerősebb széllökések 65 km/h körül alakulhatnak északkeleti irányból.

Este és éjszaka az ország északi felében is megvastagszik a felhőzet, arrafelé is előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. Délen valószínű a több hó. Az északi, északkeleti szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik. A hajnali órákra általában -8 és -15 fok közé hűl le a levegő.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig

Túlnyomóan borult lesz az ég, csak az időszak közepén szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Többfelé valószínű havazás, majd az időszak végén a havazást dél felől ónos eső, eső váltja fel. A gyakran megerősödő északkeleti, északi szél hófúvást okozhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -17 fok között alakul, de csütörtökön a havas, gyengén felhős, szélvédett tájakon -20 fok alatt is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti -3 és -9 fokról az időszak végére +2 és -3 fok közé emelkedik.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>