Mezőgazdaság

Szeles hétnek nézünk elébe

- Hirdetés
0 SharesElőrejelzések

2018. április 01., vasárnap • 10:32 Szeles hétnek nézünk elébe

-- Hirdetés

A szép tavaszi időjárás felsejleni látszik a következő héten – a néhány záporos időszakot kivéve -, többet élvezhetjük a napsütést. A hét nagy részében megerősödő szelek jellemzik a légmozgást.

Hétfőn a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amik felhőátvonulásokat produkálnak. Egy-egy helyen kisebb zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél elsősorban az északi megyékben lesz erős, helyenként viharos, majd estére délire, délnyugatira fordul a szél, miközben jelentősen mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Kedden a fátyolfelhők és a kevés középszintű felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A déli szél megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható. Este a Nyugat-Dunántúlon már kialakulhat néhol zápor, zivatar. A déli szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, egy-egy helyen viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között, a szélvédett tájakon 5 fok alatt, a szelesebb Kisalföldön 10, 12 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, és szórványosan fordulhat elő eső zápor. A déli, majd az északira, északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is előfordulhat.

Pénteken napközben sok gomolyfelhő várható, de emellett több órára a nap is kisüt. Helyenként futó zápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A délkeleti szél napközben időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


-- Hirdetés
0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

>