Mezőgazdaság

Szeles, hűvösebb és záporokkal tarkított tavaszi idő

- Hirdetés Hirdessen Ön is az idojosdas.hu weboldalon! Kapcsolat
0 SharesAktuális

2018. április 06., péntek • 07:20 Szeles, hűvösebb és záporokkal tarkított tavaszi idő

Az elmúlt napokhoz képest visszaesik a hőmérséklet, és a szélnek köszönhetően a hőérzet is romlik. Hétvégén az átmeneti lehűlés után visszatér a tavaszi idő, a sok napsütés mellett elszórtan záporok is kialakulhatnak.

Pénteken a nyugati országrészben általában gomolyfelhős, napos, száraz idő valószínű, míg másutt több lesz a felhő, csak délutántól csökken, szakadozik átmenetileg a felhőzet. Napközben helyenként, főként a Duna-Tisza közén alakulhat ki kisebb eső, zápor.

Az északnyugati, északi szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint délelőttig elsősorban a Dunántúl középső részein egy-egy 55-65 km/h körüli széllökés kialakulhat északnyugati irányból. Majd késő délutántól csillapodik a légmozgás.

A hőmérséklet délután 11 és 17 fok között várható.

Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Este kelet felől egyre több felhő érkezik, csak az északi tájakon lehet vékonyabb a felhőzet. Elszórtan, főként a déli és keleti megyékben várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet legtovább a Tiszántúlon kísérik erős lökések, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A késő esti 7, 13 fokról hajnalra 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások szombattól keddig

A többórás napsütés mellett erősebben felhős időszakok is lesznek. Elszórtan, az időszak végén több helyen várható eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 14, 18, majd többnyire 16, 22 fok között alakul.

agrotrend.hu / OMSZ

nyomtatható verzió küldés e-mailben


0 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez

Share
Tweet
+1
0 Shares
WordPress Security