Friss időjárásjelentés

Szélsőséges időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Ritka, mondhatni páratlan heteken vagyunk túl időjárási szempontból, Békés, és Csongrád megye szerte, az elmúlt 4 napban területi átlagban 40 mm csapadék hullott tájainkon és még messze van a vége, lássuk milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az elmúlt hét folyamán több front is érkezett térségünkbe, szombattól pedig már ciklonok érkeznek s így sajnos az előttünk álló napokban újabb, jelentős mennyiségű csapadék várható Békés, s Csongrád megye tájain.

Az előttünk álló éjszaka időjárási szempontból veszélyesnek ígérkezik, hiszen nagy a párásság, jelentősen mérséklődött, és délkeletibe módosult a légmozgás, enyhébb légtömegek is érkeznek s így ismét kiterjedt ködmezők képződnek tájainkon, ami jelentősen növeli a balesetveszély kockázatát, óvatosan az utakon.

A szombat reggeli órákra 8 fokig süllyednek a hőmérsékletek kora reggel még a ködfoltok megmaradnak, majd kissé élénkül a légmozgás, a ködfelhőzet feloszlik, és szombat délelőtt kevés napsütés is várható, de sajnos örömünk nem tart sokáig bár 20 fok közelében tetőznek a hőmérsékletek, a szombat késő délutáni órákban erős felhősödés kezdődik s az esti órákra jelentős csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, és a csapadékhullás átnyúlik a vasárnap reggeli, kora délelőtti órákra is.

A hétvégén már érezhetően megélénkül a déli légmozgás, így további enyhe légtömegek érkeznek, majd a vasárnap déli, délutáni órákat követően a csapadékzóna elhagyja térségünket, így ezután pedig hidegebb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye tájaira.

Vasárnap estére teljesen mérséklődik a légmozgás, ennek pedig az lesz a következménye, hogy hétfő este ismét sűrű ködfoltok képződnek, és a hétfő reggeli órákban már gyengén fagyni fog, s bizony ez igen nagy veszélyt jelent a közlekedőkre a hétfő reggeli órákban.

Míg hétvégén 20, hétfőn már csak 14 fokos napi maximumokkal számolhatunk Békés, s Csongrád megye tájain, és sok lesz a felhőátvonulás, de hétfőn, s kedden jelentősebb csapadék nem várható, de azonban a kedd éjszakai órákban egy újabb ciklon érkezhet, és ismét jelentős eső érkezik, és melegedés kezdődik.

Így kijelenthetjük, hogy igen mozgalmas, kellemetlen, ködös, valamint csapadékos időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira, így a szabadtéri programokra a szombat lesz a legalkalmasabb nap.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.