Érdekességek

Szemed színe ezt árulja el rólad!

- Hirdetés

Bizony, sokszor szokták mondani, hogy a szem a lélek tükre, de például bizonyos betegségek lappangása is kiderülhet a szem színéből, amit nem is gondolnánk, nos, akkor fedjük fel a titkot, szemed színe vajon mit árul el rólad.

Sötétbarna szem:

Született vezető vagy. Nem így gondolod? Meg fogsz lepődni, hogyan látnak téged mások!

A sötétbarna, már-már szinte fekete színű szemű embereket sokszor misztikusnak, titokzatosnak tartják. Viszont könnyebb kijönni velük, mondja ki egy tanulmány a Medical Daily orvosi szaklapban.

Minél sötétebb a szemed, annál több melanin is van a szervezeteben. Egy tanulmány szerint kevesebbet alkoholizálnak, és általánosságban is jobban teljesítenek olyan sportokban, amikben valamit el kell ütni (mint a tenisz).

Kék szem:

Hatalmas belső energiával fizikai erővel rendelkezel, annak ellenére, hogy sokan nem látják! Sőt, sokszor rossz benyomást keltesz, még mielőtt egyáltalán megnyilvánulnál. Talán gyengének, megbízhatatlannak vagy félénknek tartanak.

Egy 2006-os német tanulmányban arra az eredményre jutottak már, hogy a kék szemű gyerekek kevésbé nyitottak, mint társaik.

A Medical Dailyben megjelent tanulmány alapján a kék szemű emberek „versengőnek”, egocentrikusnak tűnnek.

De van jó hír is, a Pittsburgh Orvosi Egyetemén készült kutatás szerint is a világosabb szemű nők jobban toleráljak a terhességi fájdalmat, mint a sötétebb szeműek. Sőt, még a stresszet is jobban kezelik!

Szürke szem:

Ritka a szürke szem, s de igazából a kék szemnek a variációja. Csak gondolj egy szürke szemre, egy kicsit mindig „kékes”.

Hogyha sötétszürke szemed van vagy épp nagyon kiegyensúlyozott, vagy pedig iszonyat kiszámíthatatlan vagy. Kicsit „Hulk” szerű, ha robbansz, annak bizony nyoma marad! Nagy átalakulóművész vagy, s annak függvényében, kivel kell megismerkedned.

Ez persze attól is függ, épp mennyire tudod kontrollálni az érzelmeidet.

Hogyha világosszürke szemed van, nagyon könnyen el tudod érni, és hogy komolyan vegyenek, bármikor meg tudod magadat védeni. Időbe telik, mire áttörik a „bizalmatlansági faladat”, de nagyon mélyen érzel azok iránt, akik ezt megteszik.

Mogyorószínű szem:

Persze sokan másképp írják le a szemüket, de leginkább a mogyorónak a világos árnyalataira hasonlít, és kicsit sárgás-zöldes beütéssel. Sokszor az írisznek kettő árnyalata is van.

Például a pupilla körül zöld, aztán pedig ahogy távolodik egyre barnább.

Kevés embernek van ilyen szeme, szóval akik így születnek már gyerekkoruktól azt mondják nekik, hogy különleges és egyedi. Sőt, nincs kettő ugyanolyan „mogyoró” színű ember sem.

Ha ilyen szemszínnel rendelkezel valószínűleg független, spontán és magabiztos vagy. Érdekesség, hogy Dr. Mattchew Leach, a Dél Ausztrália Egyetem egyik professzora szerint, sokszor összeköttetésben lehet ez a szín a vérkeringéssel is, így nagyobb a kockázata az emésztési problémák kialakulásának.

Barna szem:

Közreműködő emberek, s kívülről nagyon magabiztosnak tűnnek. Megbízhatóak, hűségesek és kedvesek.

Egy tanulmány kimondja, hogy a barna szemű emberek általánosságban két órával kevesebbet alszanak, mint a világosabb szemű társaik s az alvási ciklusuk is szegényesebb. A barna szemű embereknek éppen ezért sokkal nehezebb felkelni reggelente.

Zöld szem:

Zöld szemed van? Gratulálunk neked! Úgy tűnik a legtöbb ember csábítónak, s szexinek és titokzatosnak talál. Egy tanulmányban szerint a legtöbben zöld szemet szeretnének.

A zöld szemű emberek egyszerre dominánsak s beleegyezőek a barna szeműekkel már, de óvatosak a kék szeműekkel! Nem gondoltad volna ugye?

Doctor Hamadi Kallel szerint zöld szemű emberek jók az önmegvalósítóban. Sokszor kiszámíthatatlanok, de nehezen gurulnak be. Eredetiek, kreatívak és jól teljesítenek nagy nyomás alatt is.

Amennyiben hasznosnak találta a cikket osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.