Friss időjárásjelentés

Szerdán délután érkeznek a heves záporok, zivatarok Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A várakozásoknak megfelelően már a szerda reggeli órákban kelet felől vastagodni kezdett a felhőzet Békés, és Csongrád megye felett, a délutáni órákra labilissá vált a légkör, lássuk a folytatást!

A déli órákra 33 fokig emelkedtek a hőmérsékletek térségünkben, igen intenzívvé vált a gomolyfelhőképződés, Románia térségéből nagy nedvességtartalmú légtömegek érkeztek, a dél, délkelet felől érkező cellák között intenzívebbek is találhatóak.

A délutáni órákban kissé megélénkül az északkeleti, keleti légmozgás, tovább fokozva ezzel a légkör instabil állapotát, így a délutáni, valamint esti órákban hevesebb záporok, és zivatarok érhetik el Békés, és Csongrád megye térségét.

Az erősebb zivatarok környezetében a szél pillanatok alatt megerősödhet, akár viharossá is fokozódhat, felhőszakadás, és jégeső kisebb körzetekben egyaránt előfordulhat, zivatarok idején a hőmérséklet pillanatok alatt 5-7 fokot eshet, ami erősen megviselheti az emberi szervezetet.

Lokálisan, kisebb területeken az éjszakai órákban is előfordulhatnak csapadékgócok, és a légkör labilis, változékony jellege a csütörtöki napra is átnyúlik majd.

Ettől eltekintve a kánikula marad, azonban az előttünk álló időszakban heves zivatarokkal kell számolni Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

 

Csatlakozzon a beszélgetéshez