-Hirdetés-

Szerdán reggel érkezik még a csapadék java Békés, és Csongrád megyébe! Részletek!

A várakozásoknak megfelelően a kedd esti órákban elérte térségünket a mediterrán ciklon felhőzetének újabb, ezúttal jelentősebb ága, az éjszaka folyamán térségünkben 5-7 mm csapadék hullott.

Az esőzésnek még nincsen vége, nyugat, délnyugat felől újabb csapadéktömbök érkeznek a kora a reggeli órákban Békés, és Csongrád megye térségébe, melyekből újabb 5-6 mm eső várható, a hóolvadás is igen intenzív, így valóságos sártengerré változik térségünk, a szél a déli órákhoz közeledve megélénkül.

A szél iránya délnyugati, ennek köszönhetően dinamikus melegedő folyamat indul meg, napról napra emelkednek a hőmérsékletek, hétvégén akár már 18 fokot is mérhetünk, lassan érkezik a tavasz Békés, és Csongrád megyébe is.

A szerda déli órákhoz közeledve a csapadékot okozó felhőzet távozik térségünkből, és már Békés, és Csongrád megye szerte számolhatunk kevés napsütéssel, 11 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A csütörtök reggel igen veszélyes lehet, a mérsékelt légmozgásnak, és a nagy párolgásnak köszönhetően térségünkben sok helyen ködmezők képződhetnek, melyek talaj menti faggyal párosulhatnak, ami az autósokra komoly veszélyt jelenthet!

A hétvége ugyan melegnek, és enyhének ígérkezik, azonban újabb csapadékzóna érkezhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.