Friss időjárásjelentés

Szeszélyes időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárásunk rendkívül szeszélyes arcát mutatja, egyik nap még fagyos, ködös éjszakák s utána pedig igen drasztikus felmelegedés, a csapadékhullámokról nem is beszélve, ez vár Békés, s Csongrád megye lakóira is, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló csütörtöki napon egyértelműen a felhőké volt a főszerep, a légmozgás mérsékelt volt, s mindössze 4 fokon tetőztek a hőmérsékletek, a napsütést a csütörtöki napon nélkülöznünk kellett, sajnos pénteken is hiánycikk lesz a tartósabb napsütés.

A folytatás sem sok jót ígér, egy kiterjedt csapadékzóna érte el Békés, s Csongrád megye tájait, s így ezért faggyal nem kell számolnunk, azonban említésre méltó csapadékra igen, a csapadékhullás átnyúlik majd a péntek hajnali, reggeli órákra is, 4-7 mm esővel számolhatunk Békés, Csongrád megye tájain.

Fontos kiemelni, hogy hideg-meleg légrétegek keverednek, kisebb körzetekben ónos eső is előfordulhat s mely igen veszélyes útviszonyokat eredményezhet, a csapadék zöme esőként hullik alá.

Pénteken megélénkül a déli légmozgás, mely sokakat érzékenyen érinthet, mert lendületes felmelegedés veszi kezdetét, szombaton már akár 12-13 fokot is mérhetünk, bár melegfront érkezik, így a hétvége első napján újabb csapadékzóna érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe.

Szombat éjszaka a csapadékzóna kilép Békés, s Csongrád megye térségéből, meleg légtömegek érkeznek,  így vasárnap, és hétfő hajnalban sűrű ködmezők képződnek, óvatosan az utakon, fagy már nem várható. Sokakat érdekel, s egyre jobban terjesztik, hogy a közelgő ünnepi időszakban akár 20 fok is várható, ami sajnos kacsa, az ünnepekre pontosan lehűlés várható, csapadék tekintetében még várnunk kell, korai, és felelőtlenség lenne erről még most nyilatkozni.

Összegezve éjszaka említésre méltó csapadék s szombattól erős felmelegedés várható Békés, és Csongrád megye térségében, hétfőn akár 15 fokot is mérhetünk, szerdától lehűlés veszi kezdetét.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.