Hírek

Szétbüntették a sofőröket, méghozzá ezért!

- Hirdetés

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a Tispol kezdeményezéséhez csatlakozva szerdán 6 órától 24 órás sebesség-ellenőrzést hajtott végre a rendőrség, olvasható a közleményben is. A 850 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt 1305 helyszínen 1 569 262 járművet ellenőriztek.

5686 sebességtúllépést mértek. Az ellenőrzés ideje alatt nem történt halálos baleset, írták, de egyébként nem valószínű, hogy az egyiknek köze lenne a másikhoz, hiszen aki tövig nyomja a gázt,az sajnos máskor is megteszi, sebességmérés ide, vagy oda.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére közölte azt, sajnálatosan a sebesség helytelen megválasztása évekre visszamenően vezető baleseti ok, és a gyorshajtás a balesetek mintegy harmadával közvetlen összefüggésben van.

A rendőrség tavaly a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt 623 142 esetben szabott ki bírságot, több mint 21 milliárd forint értékben.

A nyári hónapokhoz közeledve egyre gyakoribbá válnak majd ezek az akciók, és a kamionosok is sokkal komolyabb ellenőrzésekre számíthatnak majd most a nyári szezonban, akkor már nem csak a sebességet mérik majd.

Forrás: MTI